IDU KO ‘LUDE’: Građani se pomamlili za jeftinim kartama, ali imaju i zamjerke

Facebook/ Zakaj volim Zagreb

Mnogi su kupovali i po deset karata.

Zetove polusatne karte za četiri kune danas su puštene u prodaju i zamalo da ih nije bilo dovoljno na kioscima. Na neka prodajna mjesta ipak još nisu stigle, ali s početkom sljedećeg tjedna svi bi ih trebali imati.

Građani su danas masovno kupovali jeftinije karte, ali neki su i na njih imali primjedbe.

Zakaj volim Zagreb
Zakaj volim Zagreb

Čini se da je uz jeftinije karte došla i stroža kontrola, što je napisala i autorica fotografije. Ipak, neki su upitali što se događa u slučaju zastoja i netko s polusatnom kartom “prešiša” to vremensko ogrančenje, a neki tvrde da je ovo samo predizborni trik za skupljanje glasova.

Oni koji se svakodnevno voze samo nekoliko stanica oduševljeni su ovime, ali oni čija vožnja traje nešto duže tvrde da za njih nema nikakve koristi u ovome. Ipak, mnogi su zaključili da je fer da oni koji se kraće voze, manje plaćaju. 

Iako se većini novost sviđa, mnogo Zagrepčana zaključilo je da bi umjesto vremenskog ograničenja trebalo staviti ograničenje po broju stanica. Dakle, plaćali bi za onoliko stanica koliko se vozimo, a ne pola sata, jer se lako može upasti u gužvu iako se možda vozimo samo tri stanice, a minute brzo “iscure”.

>>> NOVA KARTA DOLAZI U SRIJEDU: ZET otkrio sve što vas zanima


Komentari