I TO SMO DOČEKALI! Plenković čestitao Tomaševiću na pobjedi, doznaje se i kada se sastaju

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Hrvatske Andrej Plenković nakon primopredaje vlasti, čuo se sa novim gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem i čestitao mu na pobjedi, doznaje RTL. Prema neslužbenim informacijama, prvi sastanak bi se trebao održati u utorak 8. lipnja u 13 sati u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici. Pored Tomaševića i Plenkovića, na sastanku će biti i ostali župani. Glave teme su dinamika procesa cijepljenja, okvir za nastavak suradnje i partnerstva Vlade sa svim županijama i Gradom Zagrebom te priprema za turističku sezonu.

Podsjetimo, primopredaja vlasti između novoizabranog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i obnašateljice dužnosti gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević održala se malo iza osam sati u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Tomašević je u zgradu Gradske uprave, zajedno sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, došao tri minute poslije 8 sati, a na pitanje novinara zašto je kasnio, objasnio da je ženi pozlilo na tramvajskoj stanici pa su joj pomogli i čekali dok ne dođe Hitna pomoć.

Prva je to primopredaja vlasti u Zagrebu nakon dva desetljeća vladavine Milana Bandića. Novog gradonačelnika po dolasku u Gradsku upravu 30-ak zaposlenika spontano je dočekalo i pozdravilo ga pljeskom.


Komentari