I to se dogodilo: Bandić napokon kreće u obilazak nesretnog podvožnjaka u Škorpikovoj

FOTO: Hrvoje Prpić / GAJNICE jučer danas sutra

Ako neće Zagreb moru, onda će more Zagrebu. Tako nekako zvuči opis podvožnjaka Aleje Bologne – Škorpikova pri svakoj oborini, manjoj ili većoj jer cijeli taj dio zapadnog dijela grada, posebno u Škorpikovoj i na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom, poplavi do te mjere da je promet obustavljen na nekoliko sati, a vatrogasci imaju pune ruke posla s ispumpavanjem velike količine vode koja padne.

FOTO: Luka Poparić Ger / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO

Nebrojeno puta automobili bi ostali pod vodom u samo nekoliko minuta, usred odlične gradske infrastrukture koja zapadu Zagreba dodaje pridjev Divlji, a sve zahvaljujući odličnoj odvodnji. Ista ta odvodnja iz mjeseca u mjesec ponovno zakaže i ne može povući toliku količinu vode, a Gajničanima je, blagorečeno, pun kufer.

Zapadni dio grada je infrastrukturalno zapušten i svaki put je isto, govore nam građani.

Vatrogasci i policija godinama se bore s ovim problemima nakon malo jačeg pljuska, a trajnog rješenja i dalje nema na vidiku, stanovnici se i dalje žale, a vladajući šutke gledaju. No, građani su htjeli bazene pa im je grad i to omogućio.

FOTO: Alpa Chino / Facebook

Izgradnja javnog kanala?

Podsjetimo, prošle smo godine u rujnu poslali upit Zagrebačkom Holdingu, odnosno Voodopskrbi i odvodnji, a evo što su nam tada rekli:

Problem odvodnje podvožnjaka na križanju Škorpikove ulice i Aleje Bologna ne može se riješiti bez izgradnje javnog kanala odgovarajućeg profila i kapaciteta, u neposrednoj blizini, koji bi mogao preuzeti vršnu količinu oborina iz podvožnjaka.

Kako je izgradnja javnog kanala odgovarajućeg kapaciteta na Huzjanovoj ulici u programu ViO-a za razdoblje 2017-2018. ovaj Ured će poduzeti potrebne aktivnosti kako bi se pripremila tehnička dokumentacija, ishodile potrebne dozvole za prilagodbu i spajanje odvodnje podvožnjaka na projektirani javni kanal u Huzjanovoj, odmah po njegovoj izgradnji“, stoji u odgovoru Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Bandić dolazi u posjet

No, došao je i taj dan kada će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, najavljuju iz grada, u utorak 26. lipnja u 7:30 sati sa suradnicima obići lokaciju sustava oborinske odvodnje podvožnjaka Aleje Bologne – Škorpikova.

Hoće li napokon ovaj dio grada dobiti svoje rješenje nakon toliko godina istih problema tek nam preostaje vidjeti. Dotad – s obzirom na oborine – sretno!


Komentari