I studenti s COVID potvrdama: Na ovom fakultetu predavanja će slušati samo cijepljeni!

Foto: Facebook

U skladu s najavom Nacionalnog stožera kojom se javne službenike obvezuje na testiranje ili cijepljenje kako bi pristupili svom radnom mjestu i Veterinarski fakultet u Zagrebu učinio je isto.

Obavijest koju potpisuje dekan Nenad Turk kaže da studenti koji nemaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu od 15. studenoga 2021. godine neće moći pristupiti niti jednom obliku nastave ni boraviti na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

 

Izvor: Facebook

Prema pisanju Srednja.hr, s Veterinarskog fakulteta kažu da su studente uključili u ovu odluku jer smatraju da “kao punoljetni građani trebaju pokazati odgovornost”.

“U skladu s najavom Nacionalnog stožera da će se od 15. studenoga 2021. uvesti obveza COVID-potvrda u državne i javne službe za sve zaposlenike i sve osobe koje dolaze u takve institucije, i mi smo najavili našim djelatnicima i studentima moguće uvođenje novih protuepidemijskih mjera.

Uključili smo i studente jer smatramo da i studenti kao punoljetne i odgovorne osobe moraju poštovati iste mjere kao i svi zaposlenici i gosti Fakulteta, kako bi se izbjegla bilo kakva diskriminacija i osigurala dosljednost propisanih mjera, a u svrhu zaštite svih naših zaposlenika i studenata te sigurnog provođenja nastavnog procesa”, kažu s Veterinarskog fakulteta, a prenosi srednja.hr.

Što s necijepljenima?

Komentari