I REĆI ĆU VAM SAMO JOŠ JEDNU STVAR: Ove godine se obilježava 25. godišnjica pada Vukovara

Facebook

Oko 500 ljudi još uvijek se vode kao nestali.

Središnja svečanost obilježavanja 25. godšnjice pada Vukovara održava se upravo u tom gradu, ali u Zagrebu će se već tradicionalno paliti lampaši duž Vukovarske ulice. Ovim putem vas pozivamo da se pridružite odavanju počasti žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Osim toga, u Zagrebu se održavaju i koncerti povodom 25. godišnjice. Prvi će se održati 15. studenog u Lisinskom s početko u 19.30 sati. Nastupit će Simfonijski puhački orkestar OSRH-a. Ulaznice se prodaju po cijeni od 20 kuna, a možete ih kupiti na blagajni koncertne dvorane. Svi prihodi od prodaje ići će za obnovu Vukovarskog vodotornja.

Dva dana kasnije, 17. studenog  u 14 sati održat će se i koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu. Tamo će nastupati zbor HNK, Gabi Novak, Vladimir Kočiš Zec, Toni Eterović, Dragan Despot, dječji zbor “Zagrepčanke i dečki”, Valentina Mekovec i drugi.

Ulaz je slobodan.

Svečanosti obilježavanja 25. godišnjice počinje vać dana, pa će tako u 17 sati u Parku 148. brigade na Sigečici, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ispratit će sudionike 5. Akcije Biciklom za Vukovar, u povodu Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

Ove godine akcije je dobila i dobrotvorni karakter, te će sudionici u znak zahvalnosti uplatiti simbolične donacije za obnovu Vukovarskog vodotornja.

>>> IZLOŽBA I TISKOVNA KONFERENCIJA: Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje


Komentari