I NJIMA JE VRUĆE: ZET-ov sindikat negoduje zbog tramvaja bez klime: ‘Temperature su iznad 40 stupnjeva’

Tramvaj, gužva (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Za vrijeme nesnosnih vrućina brojni Zagrepčani muku muče s još jednim problemom, a to je putovanje u javnom prijevozu koje često ne bude ugodno. Naime, u nekim tramvajima ne radi klima zbog čega temperatura bude još veća nego na otvorenom. Dodatno tomu odmaže i gužva koja se stvara u ranojutarnjim i poslijepodnevnim satima kada građani putuju doma nakon posla.

Ove problematike svjesni su i ZET-ovi vozači i kondukteri, pa se Sindikat prometnih vozača i prometnih radnika (SVPRZZ) Upravi obratio sa zahtjevom da se čim prije sva vozila s kvarom na klimatizacijskom sustavu stave van funkcije. Iz SVPRZZ-a kažu i da je nekoliko reklamnih tramvaja bez klime, te da bi njihovo micanje iz prometa bi uzrokovalo gubitke za firmu.

“Također, tražimo da svi autobusi koji imaju ispravnu klimu budu u prometu te da se ubrza rad na popravku i punjenju klima koje su neispravne”, pišu iz Sindikata i zahtijevaju da se u vrijeme visokih temperatura svim radnicima, kojima to nije dostupno, osiguraju dovoljne količine vode.

“Svima nam na prvom mjestu mora biti osiguranje zaštite radnika koji su najviše izloženi ovakvim ekstremnim temperaturama, kako bi zaštitili zdravlje istih i povećali sigurnost u prometu”, zaključuju iz SVPRZZ-a, u dopisu kojeg potpisuje njegov predsjednik Ante Jelić.

 


Komentari