I DO TRI SATA ČEKALI COVID POTVRDU: Pred HZZO-m gužve od ranog jutra, ljudi stoje u redovima

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Neki sat i pol, a neki i do tri sata. Toliko su naime građani čekali tijekom jutra ispred ulaza Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u Jukićevoj ulici.

Kako javlja Jutarnji list, od osam sati do kraja smjene u 16 sati, na toj lokaciji formiraju se  dugi redovi građana koji nastoje podignuti svoje covid potvrde. Iste je doduše, moguće podignuti i putem sustava e-građani, no starije stanovništvo ili nema pristup tom sustavu ili isti ne znaju koristiti.

U svakom slučaju, svi se slažu da je trenutačno stanje u kaosu. Neki se čak pitaju što će se dogoditi ako ćemo se zaista morati sezonski cijepiti protiv covida. “Trebali bi nakon druge doze građanima poštom poslati covid-putovnice umjesto da čekamo u redu”, predlažu.

Savjeti

S druge strane, iz HZZO-a navode kako su gužve svakodnevna pojava te podsjećaju građane da potvrde mogu podignuti i putem sustava e-građani. Građani pak koji se sustavom ne koriste, predlažu HZZO-u da osmisle sustav predbilježbi pa da se smanji vrijeme čekanja.

Inače, zaključno s 4. srpnja utrošeno je 2.669.307 doza cjepiva. Dosad su 1.508.083 osobe cijepljene s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 1.161.224 primilo obje doze. Na dan 4. srpnja utrošeno je 4.913 doza cjepiva.


Komentari