‘I DANAS JE INSPEKCIJA U KB SVETI DUH’ Zamjenik ravnateljice doktor Alfirević odgvorio o aferama koje su se nanizale u bolnici

Foto: KB Sveti Duh

Na predstavljanju velikog projekta KB Sveti Duh „Opremanje dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Kliničke bolnice Sveti Duh“ vrijednog 6.535.874,98 eura nije se pojavila ravnateljica Prof. dr. sc. Ana-Maria Šimundić već njezin zamjenik doc. dr. sc. Igor Alfirević. Dok je dio novinara već posumnjao kako se ravnateljica nije pojavila kako ju ne bi iznenadila neka neugodna pitanja o aktualnim aferama u bolnici, njezin zamjenik dr. Alfirević rekao je kako je ravnateljica bolesna. Zato smo njega morali pitati o aferama i očito narušenim odnosima među djelatnicima bolnice osobito spram nove ravnateljice obzirom na brojne anonimne prijave koje potpisuju djelatnici KB Sveti Duh.

Ima li tu na predstavljanju nekoga iz bivše uprave bolnice obzirom su i oni doprinijeli ovom projektu, bilo je prvo od novinarskih pitanja.

“Ne samo da je doprinijela nego svatko oda nas koji ovdje stoji stoji na leđima svojih prethodnika. Svatko tko je ugradio sebe svojim djelićem u ovu bolnicu ne samo da je dobrodošao nego je dio tima. Ne postoji bivša i sadašnja uprava u smislu neke podjele. Svi su pozvani. Ovdje je s nama i voditelj dnevne bolnice profesor Rašić koji je bio i prije i sada, profesor Bušić kao bivši ravnatelj je bio pozvan naravno na današnji sastanak međutim on se ispričao zbog toga što je ranije imao određene obaveze”, odgovorio je zamjenik ravnateljice Alfirević.

Kažete nema podjela u bolnici no očito ih ima obzirom na recentne događaje, koliko su narušeni odnosi među zaposlenicima, osobito u vrhu bolnice?

“Ja ih osobno ne osjećam. Naravno da sam svjestan određenih dopisa i napisa. Osobno ne znam tok ih šalje. Jedna osoba ili više osoba. Potpisuju se anonimno u ovom slučaju kao radnici bolnice. Ja ne osjećam podjele, ali smatram da ukazivanje na bilo koju nepravilnost je nama kao upravi dobro došla. Ja svaku kritiku smatram prilikom za poboljšanje unutarnjeg ustroja bolnice. Osobno ne osjećam apsolutno nikakav animozitet niti sam ga osjetio prema sebi na bilo koji način.”

Foto: KB Sveti Duh

Inače i doktora Alfirevića spominje se u raznim javnim prozivkama protiv ravnateljice za nepropisno kadroviranje i zapošljavanje kadrova u vrhu bolnice.

“Svjesni ste toga da mnoge službe koje su zato zadužene, ne samo posljednjih dana, nego i u posljednjih godinu i pol dana, vrlo učestalo, češljaju i propituju bolnicu. Tako i danas je jedna od tih službi ovdje. Prejudicirati bilo koji njihov odgovor od mene bi bilo primarno neozbiljno. No, međutim, upravo i zbog tih napisa, državni aparat koji je zadužen za nas to shvaća vrlo ozbiljno. Shvaćajući to vrlo ozbiljno mi smo gotovo na tjednoj osnovi u situaciji da dolaze službe koje su zadužene za nadzor iz različitih polja i koje te nadzore obavljaju”, odgovorio je doktor Alfirević.

Nakon njega pred novinare je došao i voditelj dnevne bolnice prof.dr.sc. Žarko Rašić koji je u bolnici bio i u vrijeme prošle uprave.

Što vi kažete na te podjele u bolnici i nedavna događanja?

“Nemam komentara. Ja odgovaram za zdravstveni segment”, odgovorio je.

Vi niste među ovima nezadovoljnima?

“Da li me vidite da sam nezadovoljan. Ne bih odgovarao na pitanja o podjelama. Ravnateljstvo je tu u tom segmentu i ne ulazim u te stvari.”

Utječe li to na posao, sve što se događa?

“Mislim da značajno ne”, rekao je doktor Rašić.


Komentari