I DALJE U KRITIČNOM STANJU: Ravnatelj Klaićeve otkrio kako je zlostavljana djevojčica iz Nove Gradiške

U Kliniku za dječje bolesti u Klaićevu ulicu u četvrtak je dovezena djevojčica u ekstremno lošem fizičkom stanju. Dva dana kasnije, malena koja je završila na hitnoj operaciji zbog ozljeda glave i dalje je u teškom stanju.

“Nažalost i nadalje je vrlo kritično, vitalno ugrožena, hemodinamski nestabilna, na mehaničkoj je ventilaciji uz kontinuirani monitorong vitalnih funkcija”, rekao je ravnatelj Klaićeve Goran Roić te dodao kako se provode mjere intenzivne terapije, prenosi N1.

Roić je dodao kako ne može i ne smije iznositi detalje zdravstvenog stanja.

“Ima nekih indicija za koje bismo mi željeli biti sigurni da su nastali nekim drugim mehanizmom. U ovom trenutku ne mogu nikoga okriviti dok se ne rasvijetle svi detalji ovog slučaja”, dodao je pa zaključio:

“Nadležne službe će, nadam se, rasvijetliti sve okolnosti teških ozljeda”.

Podsjećamo, otac (27) i majka (24) su uhićeni i ispitani, a ako dijete ne preživi teretit će ih se za teško ubojstvo.

Policija je u petak otkrila kako su “roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu”.

U subotu bi par trebao biti doveden na Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Otac je već bio prijavljivan za obiteljsko nasilje prema majci i supruzi, a malena je do studenog prošle godine bila smještena u udomiteljskoj obitelji. Nakon povratka u biološku obitelj, bili su pod nadzorom Centra za socijalnu skrb.

Zbog ove tragedije upitan je i nastavak rada Centra za socijalni skrb Nova Gradiška pod vodstvom ravnatelja Branka Medunića. U petak je pokrenut postupak za razrješenjem ravnatelja, a danas će se održati još jedna sjednica.

 

 


Komentari