I CRKVA I PARK: Na Savici ima mjesta za sve

Facebook

O slučaju se oglasio predsjednik Gradske skupštine.

“Kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, ne mogu ne reagirati na posljednje događaje, prosvjede i raspravu koji su se pojavili zbog gradnje crkve bl. Alojzija Stepinca na Savici”, započinje svoje priopćenje Andrija Mikulić.

“Naime, kao Zagrepčanin, ali i kao praktični vjernik osjetio sam potrebu reagirati na protivljenje gradnji crkve koja je za vjernike sveto mjesto i mjesto susreta. No jednako tako, uvjeren sam da na istoj parceli možemo s nadležnim gradskim uredom naći dovoljno mjesta za uređenje parka koji je također mjesto okupljanja za brojne Zagrepčane na Trnju”, nastavlja.

Predsjednik skupštine upitao se zašto jedno mora isključivati drugo.

Zašto moramo biti tako isključivi jedni prema drugima?! Ta na Savici postoji mjesta i za crkvu i za park! Zbog toga punu podršku dajem i vjernicima koji će se večeras okupiti na molitvi na parceli na kojoj bi trebala biti buduća crkva, ali i želim pozvati one koji se protive izgradnji crkve, odnosno priželjkuju park, da ustraju u svojem izražavanju potrebe za parkom. No, uz to moram dodati da nema potrebe da idemo jedni na druge i jedni protiv drugih”, pokušao je pomiriti suprotstavljene strane.

Ovim putem Mikulić je javno pozvao građane na kompromis koji će unaprijediti zajednički život.

“Zaključno, jedno ne isključuje drugo. Gradnja crkve ne isključuje gradnju parka. Ovo je moj javni poziv, apel da zajedno tražimo rješenja koja će unaprijediti zajednički život, a ne koja će ga narušavati. Koliko god imali različita mišljenja, uvijek se trebamo truditi pronaći načine da se dvije strane pomire. Jer u suprotnom, kako u svakodnevnom životu, tako i u politici, nećemo daleko dospjeti“, napisao je na kraju priopćenja.


Komentari