I Banski dvori će pričekati na obnovu: Poništen natječaj jer niti jedna ponuda ‘nije prihvatljiva’, zajednica ponuditelja ih odbila zbog više sile

Foto: Marko Lukunic/ Pixsell

Postupak javne nabave izrade projektno-tehničke dokumentacije i izvedbe radova cjelovite obnove zgrade Banskih dvora je poništen jer ni jedna pristigla ponuda nije ocijenjena prihvatljivom, izvijestili su Banski dvori najavljujući mogućnost pokretanja novog postupka.

“U postupku javne nabave izrade projektno-tehničke dokumentacije i izvedbe radova cjelovite obnove zgrade Banskih dvora jučer je donesena Odluka o poništenju postupka, budući da nijedna od četiri pristigle ponude nije ocijenjena kao prihvatljiva”, objasnio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Tri nepravilne ponude

Kao razloge za poništenje postupka javne nabave, a koji su obrazloženi u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda, objasnio je glasnogovornik Vlade –  tri ponuditelja nisu dostavila valjano jamstvo za ozbiljnost ponude, slijedom čega su njihove ponude odbijene “kao nepravilne”, dok je četvrta ponuda odbijena “kao neprihvatljiva” jer prelazi planirana i osigurana sredstva za tu nabavu.

Za ovaj postupak nabave naručitelj je, odnosno država, osigurao sredstva u iznosu procijenjene vrijednosti nabave od 155.110.000 kuna + PDV.

Zašto su odustali?

Kao ekonomski najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda Zajednice ponuditelja Datic&Saridaglar, no ona je odbijena i to na zamolbu ponuditelja. Naime, naveli su kako su zbog više sile izazvane ratom u Republici Ukrajini, inflacije u Turskoj te općeg porasta cijena materijala i energenata na tržištu nije u mogućnosti dalje nastupati u obliku zajednice ponuditelja te izvršiti projekt konstrukcijske obnove, priopćila je Služba za medije Hrvatskog sabora.

Komentari