HZZO objavio da kupuje stan: Ovaj oglas opravdali nevjerojatnim objašnjenjem

Pixsell

HZZO je objavio oglas putem kojeg prikupljaju ponude za kupnju stambenog prostora.

U oglasu piše kako HZZO “prikuplja ponude za kupnju stambenog prostora u Zagrebu za kadrovske potrebe” – dakle, kupuje stan – a svi koji bi se željeli riješiti svoje nekretnine, pisane ponude mogu im dostaviti do 10. kolovoza ove godine u 15 sati.

Budući da je riječ o državnoj instituciji, a znamo da država u svom vlasništvu ima puno nekorištenih stanova, ovaj oglas je zaintrigiraojavnost.

Čim su se novinari Jutarnjeg lista krenuli raspitivati o nekretninskoj investiciji HZZO-a, iz Zavoda je stiglo i službeno pojašnjenje koje možemo ocijeniti u najmanju ruku – neobičnim.

Iz HZZO-a su, naime, ustvrdili kako oni uopće ne kupuju novi stan nego su neobvezujući poziv objavili samo zato da bi ispitali cijene stambenih kvadrata na tržištu. Naime, oni ustvari žele rasprodati nekretnine koje imaju u Zagrebu.

“Radi se o javnom pozivu za prikupljanje neobvezujućih ponuda za kupnju stana u Zagrebu, što znači da HZZO ne mora prihvatiti niti jednu ponudu za prodaju koja stigne na njegovu adresu za vrijeme trajanja javnog poziva. HZZO ima u vlasništvu tri stana na području Zagreba koja želi prodati, od toga dva u najmu, dok je jedan stan neuseljen, a koji svojim stanjem i veličinom ne odgovaraju potrebama HZZO-a.

Javnim pozivom dobit ćemo pregled trenutačnih cijena stanova na tržištu. Stanove u vlasništvu HZZO-a ne koriste dužnosnici, već naši zaposlenici”, stoji u službenom odgovoru iz Službe za odnose s javnošću.

“Ma ništa vam mi ne kupujemo već rasprodajemo, HZZO ima puno nekretnina kojima se ne bi trebao baviti pa nam je želja bila malo ispitati tržište i vidjeti kakve su cijene prije nego što se odlučimo na prodaju”, kazao je izvor za Jutarnji.

Na pitanje zašto informacije o cijenama, umjesto raspisivanjem lažnog poziva, nisu tražili od nekretninskih agenata kazao je kako im se ovo činilo boljom taktikom jer se “cijene stambenih nekretnina mijenjaju”, ali nije objasnio zašto je u pozivu specificirana baš nekretnina u novogradnji kao i mogućnost useljenja tri mjeseca nakon potpisa kupoprodajnog ugovora.

 


Komentari