HŽ se oglasio oko opasnog prijelaza u Sesvetskom Kraljevcu

Youtube/Screenshoot

U cijelosti prenosimo obavijest HŽ-a vezano uz opasni prijelaz u Sesvetskom Kraljevcu o kojem smo jučer pisali.

KAKVA SRAMOTA! U Sesvetskom Kraljevcu podignuta rampa dok vlak prolazi, a u HŽ-u o tome ne znaju – NIŠTA

“Cijenjeni,

željezničko-cestovnim prijelazima Krčeni put (Strojarska cesta) i Končar (Ulica Ive Politea) u Sesvetskom Kraljevcu upravlja se ručno iz stajališta Sesvetski Kraljevec. U skladu s propisima spomenuti se prijelazi zatvaraju kada prometnik iz kolodvora Dugo Selo ili Sesvete javi da će vlak krenuti prema prijelazu.

Situacija sa snimke dogodila se 3. listopada kada je zbog kvara na telekomunikacijskim vezama od  17.25  do 23.51 sati u prekidu bila komunikacija sa stajalištem Sesvetski Kraljevec. U tome razdoblju vlakovi su bili obavještavani pisanim nalogom o neosiguranosti željezničko-cestovnog prijelaza u stajalištu Sesvetski Kraljevec.

U takvim situacijama kada je željezničko-cestovni prijelaz isključen iz funkcije regulacije prometa, prema odredbama Pravilnika o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom (NN 107/2016), strojovođa pružnog vozila prije nailaska na željezničko-cestovni prijelaz osiguran uređajem mora zaustaviti vlak i nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko ŽCP-a, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko ŽCP-a te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom.”


Komentari