HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA GRAĐANA! ‘Sada kada ste zapalili svijeću onima kojih više nema, pomozite onima koji su još živi’

pixabay.com

U grupi Zakaj volim Zagreb Mia Cat je objavila fotografiju sa dirljivom porukom.

Iako je danas blagdan Svih Svetih, našu pomoć i dalje trebaju oni koji se bore da bi preživjeli.

FOTO: Mia Cat / Zakaj volim Zagreb
FOTO: Mia Cat / Zakaj volim Zagreb

Kutijica za donacije nalazi se kod Anakin Galerije, Tuškanova i Zvonimirova, sa zadnje strane zgrade.

Mia je objasnila da joj je želja da ovakvih punktova bude još više kako ljudi ne bi trebali kopati po kontejneru da bi našli nešto za jesti, i kako bi im se na taj način pružilo malo dostojanstva.

“Sad kad ste zapalili svjeće za one kojih vise nema među nama, sad spakirajte paketć hrane i ostavite onima koji su jos živi”, napisala je u svojoj objavi.

Građani su oduševljeni idejom, dodajući da se ovakve kutijice mogu ostaviti bilo gdje u gradu, čime bi se pomoglo potrebitima, a mnogi su to odlučili i napraviti u svojim kvartovima.
Spomenuli su i da je slična ideja ostvarena i u Mamutici u Travnom.

Građani su podsjetili i na zakon u Hrvatskoj prema kojem se zahtijeva porez na donacije: “Ako baciš stari kruh, platiš 0% poreza, ako daš siromašno, daš 5%”, dao je Damir primjer, a građani su se složili da je sramotno i nedopustivo da se dobročinstvo predstavlja kao kriminal.

“Odvajajte hranu, ne mora biti obrok, ali kruh koji je vama “star”nekome nije. Odvajajte plastične boce i robu. pristupite i porazgovarajte s ljudima koji prose, iznenadit ćete se da to njima nije hobi. Puno puta i sama lijepa riječ pomaže!” poručila je Mia, koja je inicijativu i pokrenula. Pritom je pozvala građane da postave kutiju s natpisom na željeno mjesto, te objave fotografiju i lokaciju jer će se tim angažmanom nešto zbilja napraviti i postići.

>>>OVO BI TREBALA RADITI CIJELA HRVATSKA: Zagrepčanka pokrenula sjajnu ideju, pridružite se i vi (FOTO)


Komentari