HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA Frizerke volonterke besplatnom frizurom uljepšale dan ukrajinskim izbjeglicama, uključili se i najmlađi

Foto: Crveni križ Zagreb

Dvadesetak frizerki u subotu je navečer usrećilo ukrajinske izbjeglice u Motelu Plitvice, na periferiji Zagreba besplatno ih šišajući.

Oko 130 Ukrajinaca i Ukrajinki dobilo je nove frizure, a akciju su organizirali Hrvatski crveni križ u suradnji s udrugom VG Legacy. Frizerke volonterke same su se prijavile, želeći na ovaj način barem malo uljepšati teške trenutke koje izbjeglice u glavnom gradu prolaze cjelodnevnim, nesebičnim šišanjem.

Foto: Crveni križ Zagreb

“Zahvaljujemo svim frizerkama koje su se dobrovoljno prijavile i svojim spretnim rukama učinile dobro djelo!”, poručio je Crveni križ Zagreb na svojem Facebooku.

VG Legacy također je objavio i video same akcije na svojem Facebooku, a uz frizure je Ukrajince dočekalo još jedno iznenađenje.

“Veliko hvala našim sad već starim, dobrim prijateljima, našim vjernim donatorima Atlantic Grupa na predivnim paketima svojih proizvoda koje su naši volonteri poklonili raseljenim osobama iz Ukrajine koje trenutno borave u Motelu Plitvice”, poručili su iz VG Legacy.

Svoje poklone i poruke podrške za izbjeglice izradili su i oni najmlađi, klinci iz OŠ Eugen Kumičić, dječjih vrtića Velika Gorica, Ciciban i Lojtrica kao i Obrt Jednorog.

“Kao što nam samo ime govori, bitno nam je ono što će jednoga dana iza nas ostati, bitno nam je nasljeđe… …iz tog razloga u sve naše akcije uključujemo naše najmađe koji će nas, sigurni smo jednog dana naslijediti”, istaknuli su iz VG Legacy.


Komentari