Hvalevrijedna akcija: ‘Donirajte svoju staru odjeću, kućni tekstil i obuću koja je nosiva te tako aktivno doprinesite očuvanju okoliša, održivom razvoju lokalne zajednice i zapošljavanju osoba s invaliditetom’

FOTO: Humana Nova / Facebook

Sigurno ste već čuli za zadrugu Humana Nova, a ako niste, vrijeme je da se to promijeni, a detalje o njima možete pronaći i u našem prošlogodišnjem intervjuu kada smo vam predstavili njihov rad.

>>> (FOTO) Pomažu potrebitima na nesvakidašnji način: Priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima

Riječ je o zadruzi koja je imala značajan učinak na zapošljavanje marginaliziranih društvenih skupina i količinu rabljenog tekstila koju su prikupili u posljednjih nekoliko godina. Potiču zapošljavanje društveno isključenih osoba kroz proces stvaranja nove vrijednosti odbačenih predmeta i proizvodnju kvalitetnih, inovativnih proizvoda.

Ono što Socijalnu zadrugu Humanu Novu pozicionira i ističe kao društveno poduzeće jesu njihova 3 načela društveno odgovornog poslovanja: ljudi, planet i profit.

S obzirom da je jesen pred vratima, što znači obnovu garderobe, Humana Nova ima za vas odličan i istovremeno plemenit prijedlog!

Naime, ove subote 8. rujna od 10 do 14 sati, na adresi Avenija Marina Držića 71/A, Zagreb, u suradnji s Udruga Zamisli organiziraju prvu jesensku akciju sakupljanja tekstila!

Donirajte svoju staru odjeću, kućni tekstil i obuću koja je nosiva te tako aktivno doprinesite očuvanju okoliša, održivom razvoju lokalne zajednice i zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Još su 2 potvrđene akcije u rujnu, jedna u tjednu od 10. do 15. rujna od 9 do 17 sati svaki dan, RODA – Roditelji u akciji (Žerjavićeva 10) te u četvrtak 20. rujna u CCI Hrvatska od 15 do 19 sati (Gotalovečka 6).

Akcije će se nastaviti i u listopadu! 


Komentari