HVALEVRIJEDAN PROJEKT: Humanitarna akcija za slijepe i slabovidne osobe

Likovni umjetnici u suradnji s Arena centrom organiziraju humanitarnu akciju za slijepe i slabovidne osobe.

U zagrebačkom Arena Centru predstavljeno je 50 ukrasnih medaljona koje su samo za ovu prigodu oslikali hrvatskih likovni umjetnici.

Jedinstveni, dvostrano oslikani, medaljoni vrhunac su umjetničkog projekta i uspješne suradnje Arena Centra i HDLU-a drugu godinu zaredom. Dodatnu dimenziju ove hvalevrijedne suradnje daje njen humanitarni karakter budući da će sav novac od prodaje medaljona u Arena Centru biti donirana Centru Vinko Bek, za slijepe i slabovidne osobe te usmjerena u promicanje rehabilitacijskih programa, a ponajviše u opremanje kabineta svakodnevnih vještina i kabineta za vježbe vida.

Medaljoni, koje su između ostalih oslikali Ana Kolega, Mirna Sišul, Danko Friščić, Ana Sladetić, Ivana Pipal, Damir Sobota, Melinda Šefčić i mnogi drugi daju Arena Centru dimenziju više i čine svod ovog trgovačkog centra pravom galerijom i estetskim doživljajem za posjetitelje. Sve radove likovnih umjetnika možete pogledati OVDJE.

Josip Zanki, predsjednik HDLU-a, istaknuo je da umjetnik mora biti prisutan i aktivan u društvu.

“Jedna od takvih aktivnosti je i ovakav projekt koji ima humanitarnu dimenziju te koji ujedno promiče novu ulogu umjetnika u društvu kao nekog tko je društveno angažiran i misli na opće dobro te koji postaje prepoznatljiv izvan klasičnog i zadnog okvira umjetničkog djelovanja“, rekao je Zanki.

50 oslikanih medaljona moći će se kupiti putem internetske platforme za licitiranje Večernjeg lista – aukcija.hr

Početna cijena je 500 kuna, a daljnji iznos određuju kupci. Također, djela će se moći kupiti i na aukciji uživo u Arena Centru svake adventske nedjelje od 18 do 19 sati (27.11, 4.12., 11.12. i 18.12.). Radovi će biti ponuđeni za licitaciju u intervalima po tjedan dana, nakon čega se licitacija za pojedino djelo zaključuje.


Komentari