HUP srednjoškolcima: Za najbolju ideju nagrada od 250 tisuća kuna

FOTO: Instagram

Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja izjavila je kako je za budućnost Hrvatske izuzetno važno raditi na poticanju poduzetništva osobito među mladima

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj pokrenula je natječaj namijenjen srednjim školama, timovima učenika i nastavnika, u kojem će s ukupno 250.000 tisuća kuna nagraditi njihove najbolje poduzetničke ideje i projekte, izvijestili su u utorak iz HUP-a.

HUP, koji tim povodom obilježava 25 obljetnicu početka rada, tako želi potaknuti aktivniju promociju poduzetništva među mladima te pobuditi veći interes mladih za bavljenje poduzetništvom.

Natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna otvoren je do 15. svibnja 2018., a nositelji prijava za sudjelovanje su srednje škole. Sredstva koje će škole dobiti kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje uložit će se u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika škole.

Nagradit će se ukupno 25 projekata – pet najboljih dobit će nagradu u iznosima po 25.000 kuna, pet sljedeće rangiranih po 10.000 kuna, a ostalih 15 projekata (11.- 25. mjesto) dobit će po 5.000 kuna.

Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja tim je povodom izjavila kako je za budućnost Hrvatske izuzetno važno raditi na poticanju poduzetništva osobito među mladima.

“Treba nam što više mladih ljudi koji su zainteresirani za poduzetništvo i u poduzetništvo žele ući zbog dobre ideje, a ne iz nužde. Uz poboljšanje uvjeta poslovanja kako bi se olakšao rad sadašnjih poduzetnika i to je jedan od imperativa za jačanje našeg gospodarstva te snažniji i brži razvoj zemlje. Promocija poduzetništva od samih početaka HUP-a jedan je od naših strateških ciljeva pa i s ovim natječajem nastavljamo raditi na njemu okrećući se ovaj put onima koji su budućnost zemlje i u kojima, vjerujemo, leži ogroman poduzetnički potencijal”, istaknula je Deranja.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, čije je ministarstvo pokrovitelj natječaja navela je da nešto slično potiče i samo ministarstvo kroz razne međupredmetne teme poput Poduzetništva, koje od ove jeseni ulaze u 70-ak škola u sklopu eksperimentalne faze kurikularne reforme.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj podržava inicijativu HUP-a. “Najbolja investicija je investicija u mlade. Poduzetništvo mladima nudi odličnu perspektivu, kvalitetna radna mjesta i priliku da pokažu i dokažu svoju inovativnost i kreativnost. Takvi će mladi poduzetnici pokazati pravu konkurentnost na Europskome tržištu i zasigurno osigurati svijetlu budućnost u Hrvatskoj”, istaknuo je voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević.


Komentari