Humanitarni koncert ‘Veliki heroji za male heroje’ za pomoć odjelu kirurgije u Klaićevoj

Foto: Drago Posavec

U sklopu humanitarne akcije u auli Policijske škole „Josip Jović“ u utorak je održan humanitarni koncert i svečano predstavljen kalendar za 2019. godinu autorice Ivane Tepeš Galić čijom prodajom će se prikupiti sredstva za potrebe Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Na početku svečanosti  Velimir Markulin, predsjednik Udruge za pomoć oboljelima od malignih bolesti „Phoenix“, zahvalio se Ministarstvu unutarnjih poslova i Policijskoj akademiji za višegodišnje sudjelovanje kako u prikupljanju novčanih sredstava za pomoć u liječenju oboljelima od malignih bolesti tako i u organizaciji izleta za najmlađe onkološke bolesnike koje je također posebno radovalo upoznavanje sa policijskim službenicima.

Jedan od vidova pomoći koja je ostvarena kroz sudjelovanje Policijske akademije je i izrada kalendara za 2019. godinu s fotografijama različitih rodova policije prikazujući njihov svakodnevni rad. Autorica G.I.Tepeš izrazila je zadovoljstvo što je mogla sudjelovati u akciji pomoći potrebitima kao i zadovoljstvo zbog upoznavanja i druženja sa policijskim službenicima i dodala da je “mali dio kotača u velikom mehanizmu koji nas čuva 24 sata dnevno”.

Gostima se obratio i prof. dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, koji se zahvalio Policijskoj akademiji, Udruzi Phoenix, autorici kalendara na prikupljanju sredstava za potrebe nabavke kirurškog instrumentarija za Odjel kirurgije koji godišnje izvrši šest tisuća operacija. Bolnica nastavlja pratiti trendove moderne medicine te u prikupljanju sredstava, kako je naveo prof. dr. Goran Roić, vidi da je u društvu prepoznata potreba za pomoć onkološkim bolesnicima.

Zamjenik glavnog ravnatelja Željko Prša uputio je pozdrave u ime ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i glavnog ravnatelja policije Nikole Miline te se također zahvalio svim sudionicima humanitarne akcije, između ostalog i glavnom direktoru Agencije za komercijalnu djelatnost Juri Sertiću zahvaljujući kojem je kalendar tiskan bez naknade. Nadalje se posebno zahvalio načelniku Policijske akademije Dubravku Novaku. Također je rekao da će Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo policije i nadalje podržavati humanitarne akcije dodajući da će u tome „naša perjanica i dalje biti Policijska akademija“.

Na samom kraju svečanosti, sudionicima humanitarne akcije zahvalio se načelnik Policijske akademije Dubravko Novak te naglasio spremnost Ministarstva unutarnjih poslova za uključivanje u humanitarne akcije, kakva je i višegodišnja suradnja s Udrugom „Phoenix“. Izrazio je zadovoljstvo ne samo kalendarom s fotografijama kao umjetničkim djelima nego i mogućnošću za prikupljanje novčanih sredstava za Kliniku za dječje bolesti Zagreb. Zahvalio se i svim policijskim službenicima koji su snimljeni na fotografijama za potrebe izrade kalendara.

U glazbenom dijelu svečanosti sudjelovali su Mate Grgat, Fran Markulin, Meritas, Jelena Radan, Marijan Ričković, Stela Mate, Josip Pejaković, prof. Elizabeta Skobe kao klavirska pratnja, pod direkcijom prof. Nevenke Pavleković, Tamburaški orkestar Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske klape „Sv. Matej“ i „Sv. Mihovil“. Svečanost je završila nastupom benda Policijske škole Josip Jović.


Komentari