Vozači teretnih vozila mogu se kretati i bez e-Propusnica

kamion otpad tvrtka
Njuškalo

Temeljem nove upute vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu se kretati bez e-Propusnica pod uvjetom da se nalaze u teretnom vozilu i ako kod sebe imaju potrebni dokument, priopćili su iz Hrvatske gospodarske komore (HKG), prenosi N1.

Nakon uvođenja e-Propusnica, vozači teretnih vozila našli su se u nepovoljnom položaju budući da je sustav njihov posebni režim izjednačavao s osobama kojima su izrečene mjere samoizolacije. HGK, HOK, HUP i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražili su od Stožera i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture što hitnije rješenje nepovoljne pozicije za vozače, a na temelju zajedničkoga prijedloga osiguran je nesmetan nastavak cestovnoga teretnog prometa i nakon 6. travnja”, ističe se.

Iz HGK navode kako je promet krvotok svakog gospodarstva, a pogotovo u ovim okolnostima epidemije bolesti COVID-19.

“Kontinuirano balansiramo između mjera na snazi i potrebe da se osigura nesmetan protok robe pa je tako i ovo primjer kvalitetne suradnje na svim razinama i brzog pronalaska modela koji funkcionira,” rekla je potpredsjednica za graditeljstvo i promet HGK Mirjana Čagalj.

Temeljem nove upute, vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu se kretati bez e-Propusnica, pod uvjetom da se nalaze u teretnom vozilu dok obavljaju prijevozničku djelatnost i ako kod sebe imaju jedan od sljedećih dokumenata: CMR, teretni list, otpremnicu ili drugi dokument iz kojeg je jasno vidljivo ime i prezime vozača, oznaka robe te registarska oznaka vozila koje prevozi tu robu.


Komentari