HSLS upozorava: ‘Na zagrebačkim ulicama 30 posto manje ZET-ovih tramvaja’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Na konferenciji za medije, predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić uputio je kritiku gradonačelniku Milanu Bandiću, ali i upozorio da je na ulicama metropole 30 posto manje ZET-ovih vozila, što je nepovoljno za razdoblje pandemije koronavirusa. Dok je većina europskih gradova pojačala broj prijevoza, Klasić ističe kako je u ZET-ovim tramvajima i autobusima zbog gužve mogućnost zaraze velika.

Bandića je pozvao da se uključi u protuepidemijske mjere, da se one ne donose stihijski i da u Gradu Zagrebu “u mjerama barem prate Nacionalni stožer Civilne zaštite ako već ne prate europsku regulativu u borbi protiv covida”.

“Dobili smo Spomenik domovini, a sad ćemo dobiti i Spomenik žrtvama holokausta. Ne kažem da to nije potrebno, potrebno je, ali u neka druga vremena jer se za taj novac moglo zbrinuti 80 obitelji iz Gornjeg Čučerja i iz Gornje Dubrave i iz Podsljemenske zona kojima su stradale kuće i napraviti im nove stambene objekte”, poručio je Klasić i upozorio kako u gradskom proračunu nisu osigurana dostatna sredstva za obnovu Zagreba.

U Gradskoj upravi, kaže Klasić, oslanjaju se isključivo na djelovanje države, dok će novac iz gradskog proračuna Bandić opet trošiti prema vlastitom nahođenju, a ne prema stvarnim potrebama Zagrepčana.

Gradski zastupnik HSLS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Kristijan Jelić istaknuo je da se po gradskom proračunu nažalost vidi kolika je “briga” Bandića za obnovu Zagreba budući da je proračunom više novca predviđeno za vanjske usluge Ureda gradonačelnika nego za obnovu.


Komentari