HSLS UPOZORAVA: ‘Danas opekline na šahtu sutra nalet tramvaja na dijete’

Ivana Muhek/ Facebook

HSLS je izrazio zabrinutost zbog igrališta na kojem je dječak opekao dlanove.

Ustvrdili su kako osim vrelog šahta, tamo vrebaju i druge opasnosti, njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.
“Petnaestomjesečni dječačić Vid prije nekoliko dana je opekao dlanove na vrelom, neobilježenom šahtu koji se nalazi tik uz popularno dječje igralište „Keglić“ na Trgu Francuske Republike. Djetetu su u Dječjoj bolnici u Klaićevoj utvrđene opekline II. stupnja, a šake omotane zavojima koje pet dana ne smije skinuti.

Malenom Vidu želimo brz oporavak.

U ovom nesretnom slučaju vjerojatno ne postoji odgovornost gradske uprave, ali pitamo se je su li navedene, nezaštićene i neobilježene poklopce šahtova uočili komunalni redari koji rade na području gradske četvrti Črnomerec?

Zagrebački HSLS skreće pozornost da se dječje igralište „Keglić nalazi na otvorenoj javnoj površini niti 20-metara od tramvajske pruge okretišta Zapadni kolodvor. To je ogromna opasnost da trčeći za loptom neko od djece podleti pod tramvaj. Zato od nadležnih gradskih službi tražimo da odmah pristupe postavljanju zaštitne ograde oko dječjeg igrališta da bi se izbjegla neka druga tragedija.

>>> MAJKA STRADALOG DJEČAKA: ‘Dlanovi su mu bili crveni, kipući, oporavak bi mogao potrajati tri tjedna’ (FOTO)

 

Od gradske uprave očekujemo da roditeljima učini dostupnim digitalni registar i mobilnu aplikaciju „Zagrebačka dječja igrališta“ koja će roditeljima dati podatke o opremljenosti 570 dječjih igrališta, zaštitnoj opremi, pravilima ponašanja na njima ali i najbližim zdravstvenim ustanovama.”

 

Predsjednik GO HSLS-a Grada Zagreba i gradski zastupnik HSLS-a

Alen Ostojić


Komentari