Hrvatski taksisti spremaju prosvjed i prijete blokadom Zagreba

FOTO: Flickr

Hrvatski taksisti spremaju prosvjed ako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ne zabrani rad Ubera.

Ako pak prosvjed ne urodi plodom, prijete da će blokirati Zagreb. Oni, naime, smatraju da ministarstvo mora zabraniti rad Uberu jer je utvrdilo da u Hrvatskoj posluje nezakonito – da Uberovi partner-vozači ilegalno obavljaju taksi prijevoz.

Ivan Pilko, potpredsjednik Udruženja Radio Taxi Zagreb, kaže da bi mogli krenuti u prosvjed za 15-ak dana te da će taksisti pričekati još malo oko njegove organizacije dok ne vide u kojem će smjeru ići izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu na području reguliranja prijevoza putnika osobnim automobilima, piše Večernji list.

“Prvo ćemo organizirati mirni prosvjed i nećemo njime maltretirati građane, a nakon toga, ako se ne zabrani rad Ubera, krećemo u blokadu zračne luke i Zagreba. U Francuskoj, primjerice, taksisti su se nažalost upravo tako izborili za svoja prava”, kaže Pilko.


Dodaje da se to odnosi ponajprije na pravo na rad pod jednakim uvjetima. Očekuje da bi na prosvjed moglo doći najmanje 1000 taksista iz cijele Hrvatske.

Taksisti tvrde da im je dnevni promet pao 40 % otkako je Uber ušao na hrvatsko tržište te da su izgubili gotovo sve noćne vožnje. Stoga se mnogi obrti gase.

Komentari