HRVATSKI KUHARSKI KUP IMA SVOJU POBJEDNICU: Čestitke Mariji Bošnjak! (FOTO)

Na završnoj svečanoj večeri gdje su uzvanici imali priliku i kušati sva pripremljena jela, veliku kristalnu kuhaču kao i mnogobrojne nagrade sponzora, u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića uručio joj je Slavko Kojić, pročelnik gradskog ureda za financije grada Zagreba.

Nakon što su četiri kola Hrvatskog kuharskog klupa održana u Vinkovcima, Kutini, Donjoj Stubici i Bjelovaru, 5. završno kolo održalo se 6. listopada u Zagrebu u hotelu Sheraton. Natjecatelji su tom prigodom svoje stručno znanje pokazati u pripremi svečane hladne plate od buta divlje svinje i šumskih gljiva, toplo glavno jelo s prilogom od pileća prsa, camembert sira i vrhnja za kuhanje te desert od čokolade, meda i orašastih plodova.

Medeno srce Zagreba 2015_15_1

 

Iako je Marija Bošnjak iz Vinkovaca pobijedila u dvije od tri kategorije, ukupnu pobjedu 5. kola odnio je Ante Ojdanić iz Design hostela Goli&Bosi iz Splita. Ante je bio drugoplasirani u pripremi glavnog jela i deserta, a uvjerljivo je pobjedio u pripremi hladne plate.


Medeno srce Zagreba 2015_40_1

No Marija Bošnjak sa svojom pomoćnicom Ana-Marijom Stanković nije imala razloga za nezadovoljstvo. U ukupnom poretku, koji je rezultat cjelogodišnjeg rada i truda u svih pet kola kupa, imala je dovoljnu bodovnu prednost prikupljenu na prva četiri natjecanja te je sasvim zasluženo podigla u zrak veliku kristalnu kuhaču kao ukupna pobjednica desete jubilarne sezone hrvatskog kuharskog kupa.

Medeno srce Zagreba 2015_17_1

Na završnoj svečanoj večeri gdje su uzvanici imali priliku i kušati sva pripremljena jela, veliku kristalnu kuhaču kao i mnogobrojne nagrade sponzora, u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića uručio joj je Slavko Kojić, pročelnik gradskog ureda za financije grada Zagreba uz pomoć predsjednika HKS-a Damira Crlenog. Drugo mjesto u konkurenciji od preko 20 kuhara, pripalo je Anti Ojdaniću dok se na treće mjesto plasirao Anđelko Pomper iz Restorana Zlatne gorice iz Varaždina.

Nelaki zadatak ocjenjivanja i vrednovanja svih pripremljenih jela pripao je eminentnim kuharima, članovima Sekcije ocjenjivača HKS-a, Branku Ognjenoviću, Gostimiru Dragiću, Vladimiru Balentu i Branku Žufiki koji su osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela, a kreativnijim i složenijim jelima davali su i više ocijene.

Medeno srce Zagreba 2015_22_1

Komentari

loading...