Hrvatski dragovoljci krenuli prema Ukrajini: U Zvonimirovoj ‘Boysi’ skupljaju pancirke, šljemove, taktičke rukavice…

Foto: Twitter

Sve je jači odaziv na humanitarno ali i ratno djelovanje protiv Rusije i za pomoć Ukrajini. Jednu takvu, humanitarnu ali i ratnun organizira Denis Šeler. Zagrepčanin i nekadašnji vođa BBB-a, koordinira akciju prikupljanja pomoći i opreme u udruzi Bad Blue Boysa u Zvonimirovoj ulici. 

“Od posebne opreme najpotrebnije: kacige, pancirke, crne kape, taktičke rukavice, odore(engleski multicam i slično). Također potrebni higijenski pribor,sredstva prve pomoći za ranjene (tactical medicine), te tople stvari (čarape itd). Sakupljenu robu dostavit će se tamo gdje je potrebna, osobno ću sudjelovati u organizaciji i predaji iste”, napisao je Šeler u objavi na Facebooku.

Inače, Šeler je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljunu Azov, a u Mariupolj je došao kao dragovoljac, a vratio se prošle godine odlikovan kao narodni heroj Ukrajne.

Prvi dragovoljci krenuli prema Ukrajini

Prvi dragovoljci iz Hrvatske krenuli su preko Mađarske za Ukrajinu kako bi se pridružili obrani zemlje nakon ruske invazije. Za Večernji list s graničnog prijelaza Letenye javio se dragovoljac M.P. (podaci poznati redakciji Večernjeg) i opisao situaciju koja ih je tamo dočekala, kao i motive zbog kojih su krenuli na bojišnicu. Kazao nam je da su prvi hrvatski dragovoljci u Ukrajinu ušli prekjučer tijekom jutra.

“Ponukalo me to što je Ukrajina među prvima priznala našu zemlju dok smo se borili za slobodu. Ukrajina nam je pomogla 1991. godine, ali pomogla nam je i nakon potresa u Zagrebu i na Banovini. To je čin zbog kojeg idemo pomoći Ukrajincima u ratu i u bojišnim djelovanjima. Ovaj rat neće stati na Ukrajini, ne vjerujem u to’, govori nam dragovoljac koji je u maloj skupini i uz nekoliko volontera krenuo u proboj za Ukrajinu”, rekao je dragovoljac.

Kazao je još da im dolaze još dvije ekipe jedna iz Splita i Zadra, a druga iz Osijeka.


Komentari