HRVATSKI BRANITELJ SA SUZOM U OKU: ‘Moja oba sina poginula su u Vukovaru za ovo što vidite danas’

Ante Krajinović - branitelj

Svečani vojni mimohod promatrali su i branitelji prosvjednici u Savskoj cesti 66, a među njima se našao i vođa prosvjeda Đuro Glogoški koji je bio u društvu nadaleko poznatog košarkaša Osmana Mare, rodom iz afričke države Mali.

Ponosan je na svoju novu domovinu i ratne veterane. Veliki je domoljub, a u Hrvatskoj živi već 17 godina i tu je osnovao obitelj.

Sitana Omer
Sitana Omer

“Ne mogu jednostavno vjerovati kako država funkcionira i ne mogu vjerovati kako je prošla za vrijeme rata. Sva se istina zataškava zbog politike”, rekao je Osman Mara, poznatiji pod nadimkom Max Mara.

Naime, poznato je kako Mara od prvog dana podržava prosvjednike u borbi za njihove zahtjeve, koji prema njegovu mišljenju nisu veliki. Dok smo razgovarali s braniteljima ispred šatora, primijetili smo kako je Mara bio doista velika senzacija, jer su se baš svi htjeli fotografirati s njim.

5369


Osjećaj koji je lebdio u zraku dok smo razgovarali s braniteljima bio je neopisiv. Prepun ljubavi i emotivnih osjećaja preplavio je srca svih koji su tamo bili prisutni.

Ante Krajinović - branitelj
Ante Krajinović – branitelj

“Moja oba sina poginula su u Vukovaru za ovo što vidite danas. Znate… kada bi svi ovi naši poginuli borci ustali iz svojih grobova, ušli bi u Sabor i počistili sve!”, rekao je naš branitelj Ante Krajinović vidno potresen, sa suzom u očima.

U prvom redu tik do same tramvajske pruge Đuri Glogoškom društvo je pravio njegov suborac Hasib Alebegović – Ale. Svi građani htjeli su se fotografirati s njima. Kada smo kroz masu napokon prokrčili put do njih upitali smo ih kako se osjećaju na današnji dan.

“Pozdravili smo naše vojnike i od svega srca se zahvaljujemo našoj vojsci. Toliko smo ponosni… Pa to su naša djeca, naši vojnici”, rekao je vidno umoran Đuro Glogoški.

5376 (1)

“Jako smo ponosni. Mi gradimo jednu veliku obitelj. Izgradili smo ovu vojsku, a svi ovi vojnici… to su naša djeca. Pogledajte ovaj transparent iza nas! On vam govori apsolutno sve. Puno više od riječi”, rekao nam je Hasib Alebegović – Ale koji se, kako možemo vidjeti iz odgovora, u potpunosti složio s Glogoškim.

Transparent koji govori sve!
Transparent koji govori sve!

“Mi smo stvarali ovu vojsku i ove mladiće. Bit ćemo uz njih uvijek i zauvijek”, rekao nam je branitelj Antun Mišić.

Branitelj Pretel
Branitelj Pretel

5417

“Uh, tako sam ponosan, kako ne bi bio. Novce sam dao i neka se novac potroši. Na nešto ovakvo, nije mi žao…samo neka”, rekao nam je Pretel. Svoje ime nam nije htio reći, jer kako kaže “svi moji suborci i svi koje me znaju, znaju me pod ovim prezimenom”.

Komentari

loading...
-->