HRVATSKE TRIVIJALNOSTI: Zagreb se bavi psećim izmetima, a škole, bolnice i vrtići stoje derutni

pixabay.com

Pseći izmet u parkovima postao je sve veći problem na koji se građani često žale, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je tome stati na kraj na svoj način!


Naime, odlučio je stvoriti DNK registar pasa u Zagrebu, a premo DNK analizi psećeg izmeta, komunalni redar će moći naći vlasnika i kazniti ga s nekoliko tisuća kuna zbog nepoštivanja okoliša i okoline.

Trivijalnost je ponovno pobijedila relevantnost.

Dok bi trebalo poboljšati prehranu u vrtićima i školama, Grad se bavi psećim izmetom.Naravno, građani su na to imali različite reakcije.

Primjerice, Špela smatra da se Bandić bavi “krivim g*vnima”, Juraj je odlučio jednostavno se “u**njati na travnjak” nakon ove obavijesti – nadamo se da će isto za sobom i pokupiti, dok je Draganovo rješenje vrlo jednostavno – “zabranit pese”.

Čitatelja Hannibala fascinira kako Grad i država ponovno bacaju novce na banalne stvari, bez da se osvrnu na one bitne: “i opet jedna nebuloza koji mi gradani moramo financirat umjesto možda renoviranja skoli ili bolnica, jer je i kad se na kraju krajeva slucajno stane u pseci izmet to toliki strasni kriminal da se treba uvest takve mjere.

No, čak i kada se jedan problem počne riješavati, nezadovoljni građani uvijek imaju drugi: “Djaba nam ciscenje kad svako jutro morqm preskakat preko razbacanih vrecica oko koseva za smece iz kojih curi drek. Nek se malo pozabave vranama koje su se namnozile cudo jedno i rade nered.”, požalila se Ivana.

Zajedno s čitateljicom Zrinkom i mi se pitamo “hoce li Bandic kazniti i sebe jer ne skuplja Rudijevu kakicu ili ce kazniti one koji ga upozore na to!? ;-) ”

facebook
FOTO: Facebook

Možda bi trebali uvesti kazne i za ljude koji nuždu izvršavaju u parkovima i ostalim javnim prostorima jer ipak – oni su svjesni onoga što rade, dok psi ne znaju pravila i ovise o svojim vlasnicima.

Stoga, vlasnici pasa, ne želimo vam poručiti da budete oprezni zbog mogućih kazni, već da se zbilja pobrinete oko čišćenja izmeta vašeg ljubimca, kako bi na taj način omogućili provođenje vremena u ugodnom i uređenom javnom prostoru!

>>>‘POČISTI DREK ZA PSOM’: Poruka nesavjesnim vlasnicima s kojom su se svi složili (FOTO)

>>>Skupljate li za svojim psima? ‘SELJAČINE NEODGOJENE. Zbog njih nas svi gledaju poprijeko’


Komentari