Hrvatska vojska dronovima snimila stanje nakon potresa: Razrušeni Zagreb pogledajte iz zraka

Pripadnici Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade na čelu sa zapovjednikom Vojno-obavještajne satnije bojnikom Mariom Maslovom od nedjelje, 22. ožujka 2020. godine angažirani su na terenu gdje gotovo 12 sati dnevno snimaju stradala područja u potresu: područje grada Zagreba, Medvednice i dijelove Hrvatskog zagorja.

Ministar Krstičević istaknuo je pravovremenu reakciju Hrvatske vojske u pomoći Zagrepčanima nakon potresa, navodeći da vojska dronovima u suradnju s lokalnom zajednicom snima teren pogođen potresom i podatke šalje općinama, gradovima te stručnim službama.

”Na području grada Zagreba u prvih pet dana bilo je ključno izviditi kompletno sve zgrade, a posebno visoke zgrade koje su doživjela znatna oštećenja. Prilikom takvog načina izviđanja, utvrdili smo kako na objektima postoje dijelovi koji su otpali ili su došli do ruba samih krovova te predstavljaju veliku opasnost za građane i sve one koji prolaze tim lokalitetima, a nisu vidljivi sa zemlje. Ti podaci potom su poslani su svim međuresorima kako bi se takve opasne stvari što prije stavile pod kontrolu, tj. sanirale“, ispričao je Maslov.

 

 


Komentari