HRVATSKA UDRUGA RODITELJA ODGOJITELJA: ‘SDP šutnjom podržava Tomaševićevo Izvješće o kompenzacijskim mjerama kojih nema’

Foto: Davor Pongracic / Vanesa Pandzic / CROPIX

U jednom trenutku činilo se kako roditelji – odgojitelji imaju potporu svih, osim aktualne zagrebačke vlasti, a ono što je najviše čudilo i koalicijskog partnera SDP-a. U fotofinišu konačne potvrde o ukidanju mjere SDP je otišao na sastanak s predstavnicima udruge Hrvatska mati, te se činilo kako će se možda i po tom pitanju nešto dati napraviti.

Tako se činilo, no već mjesec dana, otkako je Visoki upravni sud obustavio odluku o ukidanju mjere – roditelj odgojitelj, od gradskog SDP-a, “niti pisma, niti razglednice”, a jedini koji se o tome tu i tamo oglase su oporbeni Most, HDZ i Domovinski pokret. To jasno, nije niti približno dovoljno da bi se u Skupštini pokrenula rasprava, s obzirom na to da Možemo drži većinu “podebljanu” koalicijskim sporazum sa SDP-om.

Šutnja Viktora Gotovca

Stoga, jasno je, roditelji – odgojitelji osuđuju “šutnju” šefa gradskog SDP-a, a naročito nakon što je  zatražio izvješće o provedenim kompenzacijskim mjerama.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Udruga HURO reagirala je priopćenjem i zaključila kako “Viktor Gotovac šutnjom zapravo podržava  izvješće o kompenzacijskim mjerama kojih nema”.

Čelnica udruge HURO Ana Marija Berbić Lacko, (foto: Boris Kovacev / CROPIX)

“Kako sada na to sve gleda Viktor Gotovac, pokazuje njegova šutnja nakon objavljivanja Izvještaja. Ne izjašnjava se je li to ono što je SDP tražio. Izvještaj ne prikazuje što se radi niti što se konkretno planira. Šutnjom podržava ove koji su pogriješili – u samoj namjeri revidiranja kao i u cijelom procesu do sada. Umjesto da komentira Izvješće koje to nije, Gotovac juriša na povratak imena Trga maršala Tita. Možda to najbolje opisuje čime se u ovoj krizi bavi SDP, stranka koja tvrdi kako su joj socijalna prava i čovjek na prvom mjestu”, navode iz Hrvatske udruge roditelja – odgojitelja.


Komentari