HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA Pokrenula postupak protiv doktora sa skupa protivnika cijepljenja: Sutra za njih skup podrške!

Prosvjed na Trgu, ilustrativna fotografija, Foto: Branko Nađ

Hrvatska liječnička komora potvrdila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv dvoje liječnika-sudionika prosvjeda protiv cijepljenja, nakon što je pokret “Slobodni zajedno” za sutra najavio skup podrške tim liječnicima pred zgradom Komore.

Skup podrške održat će se će zbog pokretanja disciplinskog postupka s prijedlogom oduzimanja liječničke licence Almi Demirović i Damiru Biloglavu koji su prošle godine sudjelovali na prosvjedima protiv cijepljenja i protuepidemijskih mjera, najavljuje pokret “Slobodni zajedno”.

Iz Komore su rekli da je postupak pokrenut zbog sumnji da su dvoje liječnika svojim javnim istupima na skupovima i u medijima, postupali protivno Kodeksu medicinske etike i deontologije. Kodeks propisuje da liječnik mora stalno pratiti napredak u struci i postupati u skladu sa spoznajama suvremene medicine i znanosti.

‘Liječnici koji u javnosti iznose neznanstvene ili nestručne stavove krše Kodeks medicinske etike i deontologije koji su obvezni poštovati’, ističe Komora.

“Komora je pokrenula postupak ravan montiranim političkim procesima”

“Slobodni zajedno” u najavi skupa navode da je Komora pokrenula disciplinski postupak “ravan montiranim političkim procesima iz najmračnijeg doba hrvatske povijesti kad se institutom verbalnog delikta ušutkavalo onog tko se usudio drukčije razmišljati ili govoriti”.

Nejasno im je na koji način su dr. Demirović i dr. Biloglav povrijedili Kodeks i kako su to povrijedili ugled liječničke profesije.

“U vrijeme plandemijskog informacijskog jednoumlja iznijeli su znanstveno utemeljene činjenice – koje su i dan danas slabo zastupljene u javnom medijskom prostoru jer odstupaju o ustaljenog narativa”.

Komora je pokrenula disciplinski postupak protiv  Alme Demirović, liječnice i predsjednice Hrvatske udruge roditelja aktivista, koja je bila jedna od govornica na prosvjedu “Festival slobode”, koji je u rujnu prošle godine u Zagrebu okupio protivnike cijepljenja i protuepidemijskih mjera.

Zadarski obiteljski liječnik Damir Biloglav na jednom od prosvjeda koji su organizirali Slobodni ljudi Zadar, rekao je da “nije antivakser, ali je skeptičan” i kako struka treba ispitati neke stvari, kao na primjer, zašto djeca do godinu i pol dana prime 40 doza različitih cjepiva”,  što je Komora ocijenila kao istup protivan cijepljenju .


Komentari