HRVATSKA KONZERVATIVNA STRANKA: Od čega je napravljen spomenik kada ga mogu oštetiti žumanjci?

Facebook/Z1

Nakon vandalizma i najave kako će se kip prvom predsjedniku morati
poslati na čišćenje, Gradska organizacija HKS smatra kako to nije moguće.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Trebalo je proći 19 godina kako bi glavni grad Hrvatske dobio spomenik prvog hrvatskog predsjednika, djelo našeg poznatog umjetnika Kuzme Kovačića. Što je svakako za pohvalu s obzirom da je on jedan od glavnih aktera stvaranja Republike Hrvatske. Moglo bih se postaviti pitanje što se čekalo do sada?

S odmakom nešto više od dva mjeseca, najavljeno je njegovo skidanje, navodno zbog oštećenja koja su nastala vandalskim činom nepoznatog počinitelja koji ga je gađao jajima (za kojim policija traga?).

Pa se sa razlogom možemo zapitati, od čega i kako je napravljen spomenik koji je koštao porezne obveznike 4,5 milijuna kuna da ga se može ošteti s nekoliko jaja što nam se čini pomalo nevjerojatno. Ili je posrijedi opet neka politikantska zavrzlama da se to iskoristi kao izlika da bi ga se sklonilo na duži period ili premjestilo na neku drugu lokaciju koja neće biti tako atraktivna kao ova (npr. Markovo polje), a sve da ne bi smetao onima koji se još uvijek ne mogu pomiriti s činjenicom kako je je Hrvatska samostalna i suverena država, a Tuđmana smatraju glavnim krivcem.

Stoga apeliramo na policiju da što prije pronađe počinitelja i sudstvo da počinitelju naplati sve troškove saniranja oštećenja i time otklone opravdane sumnje koje se mogu naslutiti iz ovih najava.


Komentari