Hrvatska broji još 71 oboljelog, a jedna je osoba preminula!

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je danas kako je u posljednjem 24 satnom periodu u Hrvatskoj potvrđen 71 novi slučaj pozitivnih na koronavirus. Prema tome, trenutno je 754 aktivno oboljelih. U usporedbi s prethodnim tjednom, primjetan je silazni trend broja aktivnih slučajeva.

Na bolničkom lječenju trenutno je 132 pacijenta.

Prosječna dob oboljelih jest 46,9 godina.

Trenutno je 4099 oporavljenih, od čega u protekla 24 sata 12 hospitaliziranih te 2946 kod kuće.

Jedna je osoba preminula, a od početka pandemije ukupno ih je preminulo 141.

Preminuo je muškarac 1941. godište da opsežnim komorbiditetom.

“Radi se o žarištima prije svega u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Novooboljeli su vezani za vjenčanje u Hrvacama. Nova situacija je i sprovod u Imotskom. U Vukovarsko-srijemskoj županiji novooboljeli su vezani s momačkom večeri, a vjenčanje se održalo u Našicama jer je stožer u Vukovarsko-srijemskoj županiji smanjio broj ljudi koji mogu biti na vjenčanjima”, rekao je Krunoslav Capak.

“Svaki dan to razmatramo. Mi s ovog mjesta i danas pozivamo sve organizatore takvih događaja da se pridržavaju mjera HZJZ-a, to je jedini način da imamo što manje oboljelih. Znamo da ta brojka oboljelih može imati utjecaj na druge gospodarske aktivnosti, prije svega turizam. Velika većina organizatora se drži preporuka, to pokazuje i činjenica da još uvijek vučemo ove novooboljelih kao kontakte ranije organiziranih okupljanja”, kazao je ministar Božinović.


Komentari