HRVATI ZAPRAVO VOLE MAMIĆA! Kontroverzni šef Dinama dobiva svoju ulicu (i tako ulazi u povijest)

Čini se kako je prvi čovjek Dinama još za svog života, toliko zadužio javnost da će jedna ulica dobiti ime upravo po njemu. Sve to proslavit će se uz janjetinu i pevaljke.

Vladar hrvatskog nogometa (sviđala nam se  ili ne sviđala ova činjenica) Zdravko Mamić, postat će jedinstvena persona na ovim prostorima. Naime, upravo je Zdravko Mamić ovih dana dobio ulicu u širokobriješkom Ljutom Dolcu. Prema pisanju medija, tamošnji stanovnici ne skrivaju nadu kako će  otkrivanju ploče ulice prisustvovati i njihov heroj Mamić, a Gradsko vijeće bi mu tom prilikom trebalo uručiti i Zlatnu plaketu ”Grb grada Širokog Brijega”, nakon čega je predviđena prava fešta. Baš onakva kakvu bi odabrao i Mamić  – narodna glazba uz atraktivne pevaljke i more janjetine s ražnja na čijem će se vrhuncu ostavljati visoke napojnice pevaljkama i derati košulje. Ali, nije to samo Mamićev stil, stil je to koji  priliči većini, iako se svi toliko trudimo pobjeći od toga i na  termin ”Balkana” pokrećemo žestoke rasprave koje još češće nemaju nikakve poante niti pametnog zaključka.

I dok BBB-ovci u Zagrebu vode doslovno krvav rat s Mamićima te ih svim snagama godinama pokušavaju otjerati iz svetinje, Hrvati u susjednoj BiH, rekli su i poručili što misle o njegovom liku i djelu i velikom djelu Zagrepčana, poslali snažnu poruku ili slikovitije, opalili  šamarčinu u pravom smislu te riječi. A možda i ne velikom djelu, možda samo onom nezadovoljnijem pa samim time i glasnijem jer nekako se čini, Hrvati zapravo vole Mamića. Zašto? Simbolično je kako upravo hrvatsko, većinsko stanovništvo Širokog Brijega, a gradonačelnik  Miro Kraljević dolazi iz redova HDZ BiH. Puno simbolike na jednom mjestu, jer kada ne mogu Hrvati u Hrvatskoj, budu Hrvati u BiH svoje heroje stavili tamo gdje im je mjesto, a posebnu inspiraciju za ubrzanje svoje ideje, kako su rekli, pronašli su upravo u kaznenom progonu i uhićenju kontroverzne braće.

”E, nećete razbojnici!!!”, poručuju im/nam.


”Znao sam da će biti oprečnih mišljenja. Po meni, gospodin Mamić nagradu je potpuno zaslužio jer je dao golem doprinos razvoju sporta, poglavito nogometa. Recimo, Zdravkovom zaslugom škola nogometa NK Široki Brijeg godišnje dobije od GNK Dinama 120.000 eura na temelju desetogodišnjeg ugovora, po kojemu Dinamo ima pravo prvokupa nadarenih mladih nogometaša Širokoga. Možda nekima dodjeljivanje nagrade Mamiću smeta i ne odgovara, ali to je njihov problem”, rekao je za Večernji list Miro Kraljević, gradonačelnik Širokoga Brijega, grada gdje Dinamo ima pravu vojsku odanih navijača i kako kažu, onih iskrenih i žestokih. Daj Kraljeviću ljudima ”kruha i igara”, Hrvatima u BiH i njihovom statusu sigurno će pomoći ulica s imenom Zdravka Mamića!

Što reći nego: ”Tog’ ima samo kod nas.”

>>> ‘IS IT MUSSOLINI?’ ili kako je nekolicina Purgera ATRAKTIVNU TALIJANSKU NOVINARKU NAUČILA PJEVATI ‘ZA DINAMO BEZ MAMIĆA!’ (FOTO)

>>> BBB poručuju OTETOM HRVATU: ‘Tomo jedan si od nas, uz tebe smo i drži se’

>>> NEMAMO SE ZAŠTO SRAMITI! Isti dan su se potukli i njemački i engleski navijači

Komentari

loading...
-->