Hrvati koji su se koronom zarazili na skijanju tuže Austriju: Smatraju da su namjerno sve zataškali!

Ilustracija, foto:pexels

Turisti koji su se prošle skijaške sezone zarazili koronom na austrijskim skijalištima sada tuže državu Austriju jer nije skijališta zatvorila na vrijeme, već smatraju da je sve zataškala radi profita, piše 24sata.

Za austrijska se skijališta ispostavilo da su bila prva žarišta koronavirusa u Europi, a prvo će se ročište zbog tužbi turista održati 23. rujna na saveznom sudu u Beču.

“Riječ je o 30 teških slučajeva koji su ishodili smrtnošću gostiju. Jedan smrtni slučaj je iz Austrije, 20 iz Njemačke, a 9 iz ostalih zemalja”, komentirao je za spomenuti portal Peter Kolba, predsjednik Društva za zaštitu potrošača (VSV).

Dodao je i kako je ovo probno ročište na kojem će se najprije vidjeti što uopće Austrija ima za reći u svoju obranu, te kako će njihov pravni sustav reagirati. U dva teška slučaja zatražene su odštete od 100.000 eura.

Društvo za zaštitu potrošača do sada je primilo 6000 pritužbi od skijaša, ali i osoblja koje je radilo u tamošnjim popularnim skijalištima, a među njima je i devetero Hrvata. Konkretno, oni su se koronom zarazili u Ischlagu. Svi su bili sezonski radnici tako da će se njihovim slučajevima baviti služba za radno pravo.

Kolba smatra da ‘žrtve’ imaju velike šanse, posebice zbog toga što se suđenje odvija u Beču a ne u Tirolu, zbog čega bi sudac trebao nepristran.

“U tih nekoliko dana mnogi su svjedočili kaosu na skijalištima, a zabilježeno je više od 10.000 novozaraženih” tvrdi Kolba za 24 sata.

Inače, Austrija se već priprema za novu skijašku sezonu, te su odbacili razmatranja da smanje broj posjetitelja na žičarama, a lokalne vlasti predložile su samo da svi nose maske.

“Oni iz ovoga nisu ništa naučili i očito nemaju jasnu sliku što je epidemija. Također su predložili da se, kada su u pitanju barovi, ne smanjuje broj posjetitelja i radno vrijeme već da se prostor između 18 i 19 sati zatvori kako bi se proluftao i dezinficirali bi se stolovi. Obzirom da Vlada nije bila zadovoljna prijedlozima, dali su im vremena da sve zaključe do listopada” zaključuje Kolba za spomenuti portal.

Komentari

loading...