Hrvati jedva čekaju otvaranje kafića! Istraživanje pokazalo što će prvo naručiti

Foto: Zvonimir Barisin / Cropix

Tijekom svibnja agencija Hendal i Franck proveli su istraživanje koje je potvrdilo da građani jedva čekaju ponovno uživati na terasi omiljenog kafića.

Epidemija koronavirusa, negativno je utjecala na značajan broj građana, njih 87 posto. Većina u posljednjim mjesecima osjeća nezadovoljstvo (53 posto), ljutnju (29 posto) i žalost (29 posto) zbog novonastalne situacije.

Čak 34 posto građana, prvenstveno muškarci, navode kako su epidemija i restrikcije izazvale dosadu, dok se 28 posto osjeća usamljeno, ali i tužno, što posebno ističu žene.

Oko 34 posto građana nastoji zadržati pozitivan stav i gaje nadu da će se život brzo vratiti u normalu.

Najviše im nedostaje druženje s dragim ljudima, a to je potvrdilo i 78 posto ispitanika, kao i putovanja, 48 posto. 44 posto ispitanika navodi kako im nedostaje ispijanje kave u kafićima.

Koliko s veseljem iščekuju ponovno otvaranje kafića govori i podatak kako će 47 posto njih već u prvom tjednu posjetiti kafić, a 32 posto navodi da će ipak pričekati s odlaskom dok se situacija ne stabilizira.

Većina, njih 71 posto, prvo će naručiti kavu, a 57 posto ispitanika voljelo bi je popiti s prijateljima te s partnerom ili partnericom, 32 posto.

Kriza izazvana koronavirusom nije imala značajnog utjecaja na navike 63 posto hrvatskih građana kada su rituali ispijanja kave u pitanju, o čemu svjedoči podatak da će 66 posto građana, koji inače imaju naviku posjećivanja kafića, nastaviti s tom navikom u podjednakoj mjeri kao i prije epidemije, piše N1.


Komentari