Hrabri pripadnici zagrebačkih službi dobili pohvalnice za dobro odrađen posao!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dobrovoljna vatrogasna društva, postaje, Čistoća, Vodoopskrba i odvodnja, Zrinjevac, Holding općenito, pa čak i podružnica Upravljanje nekretninama jučer se okupili u Uredu za upravljanje u hitnim situacijama da im pročelnik Pavle Kalinić uruči zahvalnice.

Tijekom nevremena za vrijeme svibnja koje je zahvatilo Grad Zagreb odradili su preko 700 intervencija, a sve kako bi grad što prije očistili od srušenih stabala i granja, sanirali krovove zgrada, osigurali prometnice. Vjetar koji je tada puhao i više od sto kilometara na sat, podsjetimo, rušio je sve pred sobom. Stabla su padala po automobilima i cestama, odgođeno je otvaranje Floraarta, zatvorena je bila Sljemenska cesta, ugostiteljima su uništene terase, odletjeli su krovovi sa zgrada, uništen je čak i sat na crkvi sv. Marka, a pet je osoba završilo u bolnici, piše večernji.hr. 

Nestajalo je i struje pa je u prekidu na dijelovima grada bio i tramvajski promet, što su brzinski pokušavali riješiti ZET-ovci, a MUP je izdao priopćenje kojim je molio Zagrepčane da ne izlaze na ulice zbog prijetnje od mogućih letećih predmeta. Kad se vjetar konačno umirio, na ulice su izišli djelatnici Zrinjevca, Čistoće i ostalih Holdingovih podružnica kako bi do kraja očistili grad.


Komentari