HRABRI ORAO! Ova ilustracija nas je ganula, a ima i snažnu poruku koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Izvor: Mia Rajda

Svatko potresom pogođenoj Banovini želi pomoći, onako kako najbolje znaju. Od razornog potresa prošlo je deset dana, a sve oči uprte su u Sisačko-moslavačku županiju. Na terenu je niz službi i volontera kako bi unesrećeni dobili potrebnu pomoć, ali i riječi koje će ih ohrabriti i umiriti.

Da grad Petrinja i okolica nije sama, pokazala je i studentica studija dizajna Mia Rajda koja je napravila dirljivu ilustraciju.

“Za kreiranje ovakve ilustracije me potaknula misao da grad Petrinja ne smije ostati zaboravljena kada mediji prestanu pisati o tome. Inspirirao me je grb grada Petrinje na kojemu se nalazi orao”, rekla nam je Mia.

Izvor: Mia Rajda

“Želim postići da ova ilustracija postane simbol svih stradavanja u Petrinji i okolici te da trajno ostane u glavama i srcu ljudi. Više od svega želim kroz ovu ilustraciju poslati nadu ljudima da bez je obzira na sve svoje rane hrabri orao i dalje prisutan i da će opet ponosno poletjeti”, dodala je studentica.

Pored dizajna, Mijina druga ljubav je rad humanitarnim projektima. Godinama volontira za razne udruge, te ima veliki senzibilitet za ovakve teške događaje, koje su kod svih nas izazvale buru emocija.

 


Komentari