HOROR U NOVOJ ZGRADI Lift stalno propada, dječak u njemu bio zarobljen!

Ilustracija Davor Visnjic/PIXSELL

Stanari zgrade na adresi Kuniščak 1b, na zagrebačkom Črnomercu uvjerili su se u onu staru kako nije zlato sve što sija. Njihova zgrada izgrađena je prije samo tri godine od strane VMD Grupe, a oni već godinu i pol imaju velikih problema s liftom, piše Jutarnji list.

Lift im zna stvoriti pravi pravcati šok kada umjesto ugodne i brze vožnje dobiju slobodni pad tijekom kojeg se brinu za vlastiti život. Posljednji u nizu ovih propadanja lifta dječak je od 14 godina koji je sa sedmog kata propao sve do etaže -2. Spletom okolnosti, dječak nije ozlijeđen, a imao je i sreću da je njegove vapaje čula susjeda koja mu je uspjela pomoći. Hitni poziv iz lifta, baš kao i onaj s mobitela, nisu bili od koristi dječaku koji je u slobodnom padu prešao 9 katova.

“Užasnuta sam time što se dogodilo. Zar netko mora poginuti pa da se taj lift promijeni? Sin je u potpunom šoku, ali neozlijeđen i to je najbitnije. Nakon što je propao na -2 etažu, vrata se nisu otvorila sama. Kako je sve okolo beton, signala nije bilo, pa me s mobitela nije mogao dobiti, niti je radio gumb za hitne pozive iz lifta. Susjeda koja je bila na etaži -1 čula je zvukove i došla do lifta. Kad je sin izašao van, bilo mu je zlo. Pet minuta bio je zatočen. Ona ga je spasila da ne kolabira, a ja sam dojurila kući za 15 minuta, čim su me nazvali. Pitanje je hoće li se sin ikad više htjeti voziti liftom. Već godinu i pol lift nas muči. Predstavnik stanara upravitelju zgrade šalje dopise i reklamacije, no nikako da se problem trajno otkloni”, kaže za Jutarnji list majka dječaka Romina V., u čijem ulazu su 32 stana sa 100-tinjak stanara, od čega su trećina djeca.

Ona je odmah nakon neugodnog događaja obavijestila VMD Grupu u pisanom obliku i zahtjevala je da ju se kontaktira.

“Usmeno smo dobili potvrdu da je dizalo sigurno za korištenje, ali s obzirom na kompletan događaj, zatražili smo da se to pošalje u pisanoj formi svim suvlasnicima. U protivnom, dizalo treba isključiti iz funkcije”, odgovorila joj je Karmela Knežević voditeljice službe održavanja VMD servisa koja je iskazala žaljenje zbog onoga što se dječaku dogodilo. Knežević je potvrdila kako su kontaktirali odgovorne osobe iz Schindlera kako bi dobili sve tehničke podatke i informacije o kvaru dizala.

 

 

Komentari

loading...