U Holdingu objašnjeno zašto za neplaćene račune korisnik dobiva tri zasebne ovrhe

Facebook/Zagrebački Holding d.o.o.

Svaka podružnica Zagrebačkog holdinga posebno naplaćuje svoj dug jer svaka od usluga koju pruža trgovačko društvo ima drukčiji rok zastare, piše N1.

Gostujući u nedjelju u “Točki na tjedan” Sarajko Baksa, glavni tajnik stranke Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku, otkrio je da ako korisnik usluge Zagrebačkom holdingu ne plati uplatnicu, na kojoj su objedinjeni račun za Čistoću, Vodovod i Stambeno, dobiva tri zasebne ovrhe.

To znači da stiže i više opomena, iz podružnice pojedinačno. Također, za svaku od naknada i usluga koje pruža Zagrebački holding različito je vrijeme zastare, pa samim time i ovrhe Zagrepčanima koji nisu platili komunalije dolaze u različito vrijeme.

“Preko jedinstvene uplatnice plaća se komunalna naknada, naknada za uređenje voda, stambena pričuva, naknada za odvoz komunalnog otpada i naknada za potrošnju vode, ali na računu točno stoji koliki je iznos za svaku od navedenih usluga”, objasnili su u Holdingu, unutar kojeg se ti iznosi, nakon što Zagrepčani plate komunalije, preusmjeruju na račune svake podružnice pojedinačno.

“To je, nažalost, jedan od apsurda kod nas općenito. Previše je onih koji izvlače novac od građana. Samo za vodu, primjerice, postoji sedam različitih vrsta usluga s različitim zastarnim rokom”, objasnio je za Večernji list Ilija Rkman iz Društva za zaštitu potrošača Hrvatske, koji smatra kako bi se čitav ovršni zakon iz temelja trebao mijenjati.

Zaključuje da je ocjena njegove ustavnosti te usklađenost s direktivama Europske unije prvi je korak u njegovu poboljšanju.

>>> Potresne poruke ovršenika: ‘Ukinite blokade računa jer nemamo od čega živjeti! Da mogu potpisao bih 330 000 puta!’


Komentari