HOLDING UPOZORAVA NA PREVARANTE: Zagrepčanka dala deset tisuća kuna kako bi zaposlila kćer

Poslana je kaznena prijava DORH – u.

Zagrebački holding doznao je za slučaj nekolicine građana koji su prevareni od strane nepoznatih osoba koje su im obećavale zaposlenje u Zagrebačkom holdingu, tražeći pritom da im se za ovu činidbu plati određeni novčani iznos, stoji u priopćenju koje je ova tvrtka objavila na svojim službenim stranicama.

Riječ je o slučaju Zagrepčanke M. I. koja je dala deset tisuća kuna ušteđevine Josipu M. kako bi zaposlio njezinu kćer u Zagrebačkom holdingu. Novac mu je dala u listopadu prošle godine, a on joj je obećao da će kćer zaposliti u studenome kada “jedna gospođa odlazi u mirovinu”. Kao svoju vezu u Zagrebačkom holdingu naveo je Peru Kovačevića, bivšeg pomoćnika predsjednice Uprave, doznaje Jutarnji.

M. I.  je nakon toga nekoliko puta kontaktirala Josipa M. koji ju je počeo zavlačiti izgovorima poput “bili su izbori pa treba malo čekati” ili “Kovačević je na godišnjem odmoru, otišao je na skijanje pa kad se vrati, to ćemo riješiti”.


Ispričala sve Kovačeviću

Prije nekoliko dana M. I. je odlučila nazvati Kovačevića.

“Pitala me znam li ja tu mušku osobu, na što sam ja odgovorio da ne znam. Zatim me pitala zove li se moja supruga Marija, na što sam joj ponovno odgovorio ne. Nakon toga me pitala poznaje li moja supruga neku cvjećaricu na Miroševcu, nakon čega sam ponovno odgovorio ne. Nakon toga sam je pitao u čemu je problem.” ispričao je Pero Kovačević.

Ova Zagrepčanka i Kovačević zatim su se našli u Direkciji Holdinga i M. I. mu je ispričala o čemu se radi. Njezina kuma Nada H. upoznala ju je s Josipom M. , a on joj je rekao da je u odličnim odnosima s Kovačevićem jer se često druže na večerama u Dubravi.

” Muška osoba joj je rekla da će preko mene zaposliti njezinu kćer i da mu treba dati deset tisuća kuna. Ona mu je novac dala, a on ju je prevario. Ona ih je poslije zvala, ali te se osobe više nisu javljale na telefon. Rekao sam gospođi da se radi o počinjenju kaznenog djela, o cijelom slučaju sam napravio službenu zabilješku, obavijestio Upravu društva i poslao kaznenu prijavu DORH-u protiv osoba koje su je prevarile.” kaže  Kovačević.

Kontaktirali smo Peru Kovačevića, međutim situaciju nije mogao prokomentirati zbog pokrenutog procesa koji je u tijeku.

>>>UPOZORENJE GRAĐANIMA: Skupina prevaranta obećava zaposlenje u Zagrebačkom holdingu i zauzvrat traže novac

Komentari