Holding: Potpišite da se odričete bonova za Uskrs

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Bilo bi dobro da se odreknu bonova od šesto kuna koje su trebali dobiti za nadolazeći blagdan, ali prije toga neka potpišu izjave da se, osim uskrsnice, odriču i tog svog prava iz kolektivnog ugovora te mogućnosti da kasnije “od poslodavca potražuju dar u naravi sudskim putem”. Dopisi ovog sadržaja stigli su u Holding uz “čitabu” u kojoj se tamošnjim djelatnicima objašnjava kako bi to bio njihov osobni doprinos “za uklanjanje po život opasnih ostataka po krovovima zgrada i kuća”, piše Večernji list.

Prema navodima u dopisu koji potpisuje članica uprave tog komunalnog diva Daniela Franić, zaposlenici gradske uprave, ustanova u vlasništvu Grada, zavoda i službi već su “putem svojih sindikata” pristali na predaju šesto kuna.

Tih je zaposlenika ukupno 13.500, objašnjava dalje D. Franić, a u fondu za potres to je negdje oko 8,1 milijun kuna.

Sindikati u Holdingu odmah su upozorili svoje djelatnike u Čistoći, Tržnicama, Grobljima te ostalim podružnicama, ali i tvrtkama u vlasništvu Grada poput ZET-a, da nikakve izjave nisu dužni potpisati, unatoč tome što su “dani u velikom tjednu vrijeme promišljanja”, kako ih na odricanje poziva uprava.


Komentari