HOLDING KREĆE U VELIKU AKCIJU: Svim će Zagrepčanima prije ljeta biti uručeno ovo

Facebook/Zagrebački holding

Holding će svakome Zagrepčaninu do ljeta poslati i letak uz račun.

Zagrebački holding prije ljeta će svim građanima na kućne adrese, uz račun, poslati letak sa savjetima kako spriječiti provale u domove koje su u metropoli učestale kada Zagrepčani odu na more.

Takvu odluku donijelo je Vijeće za prevenciju Grada Zagreba, a u letku će se građanima savjetovati da ne zaborave zatvoriti prozore i balkonska vrata, da ne ostavljaju ključeve ispod otirača ili u vazama za cvijeće, već kod susjeda ili druge osobe od povjerenja koja će provjeravati stan i prazniti poštanski sandučić te tako ostavljati dojam da je netko kod kuće.

Policijski podatci kažu kako je prošle godine u Zagrebu je prijavljeno 1819 provala u domove, od kojih je riješeno tek njih 18 posto, zbog čega je akcija inicijalno i pokrenuta. Vijeće je odlučilo da će tiskati letke i za turiste pa će katalog “Dobro došli u Zagreb” na jednostavan i zabavan način informirati posjetitelje o urbanoj sigurnosti. S obzirom na podatak da su tijekom 2015. na gradskim prometnicama poginule 44 osobe, od kojih 13 pješaka, a 500 ih je ozlijeđeno, dogovoreno je da će se najkritičnije pješačke točke sanirati u što kraćem roku, prenosi Večernji.


Komentari