‘HOD ZA ŽIVOT’ IZAZVAO SNAŽNE REAKCIJE: Dvornikove žestoko napale povorku, poznata sportašica stala u obranu (FOTO)

Marko Lukunic/PIXSELL

Povorka “Hod za život” izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, a najizričitije su ipak bile Dvornikove.

Nekadašnja bacačica kladiva, a danas poduzetnica, Ivana Brkljačić preko objavila je na svojemu Facebook profilu kako je oduševljena subotnjim “Hodom za život” u Zagrebu. Kazala je kako je ponosna što je bila dijelom povorke, ali je istaknula kako joj je zasmetalo to što se u prvi plan gurao incident s pjevačicom.

“Ponosna sam što sam danas bila dio povorke Hod Za Život! U medijima pak glavna vijest o incidentu s nekom navodno poznatom glazbenicom (btw danas su tek odlučili proglasiti je priznatom). Zamislite situaciju da je bio gay pride i nečiji pokušaj zaustavljanja povorke! Kakvi natpisi bi bili? Jel bi to bila junakinja ili primitivka? Ali ne mogu ovako lijepu i pozitivnu priču zatrovati, danas je za Hrvatsku i život hodalo preko 15.000 ljudi”, napisala je Brkljačić.

Kako smo već pisali, u Zagrebu je u subotu 21. svibnja, održana prva akcija “Za život, obitelj i Hrvatsku” koja se zalaže za ukidanje prava žena na pobačaj. Povorku je organizirala udruga U ime obitelji, a prema nekim izvorima skupilo se 15 tisuća ljudi, dok policija tvrdi kako ih je bilo gotovo dvostruko manje, odnosno sedam tisuća.

Dvornikove poslale žestoku poruku

No, kako je danas uvriježeno, barem kod javno poznatih osoba, dijeljenje vlastitih stavova preko društvenih mreža, tako su uslijedile jednako žestoke poruke dijela poznatih osoba s oprečnim stajalištem. Tako je supruga pokojnog “kralja funka”, Dine Dvornika, poduzetnica Danijela Dvornik, objavila na svojemu Facebooku žestoku poruku, odnosno pitanje, predsjednici udruge “U ime obitelji”, Željki Markić. Objavila je fotografiju majice na kojoj piše, “Ako je fetus kojeg spasite gay, hoćete li se i dalje boriti za njegova prava“?

Njezin navedeni status uslijedio je nakon objave njezine kćeri Elle Dvornik koja se također oglasila na ovu temu, samo što je ona na svojemu Facebook profilu bila nešto rječitija od majke. Blogerica je napisala poduži tekst u kojem je “oprala” povorku. Smatra kako je besmisleno prosvjedovati ili se zalagati za ovakve stvari dok nam je država na ivici propasti. Poanta njenog statusa jest da bi se ovoliki broj ljudi, od 15 ili 7 tisuća zapravo trebao skupiti i prosvjedovati protiv politike i političara ili kako konkretno navodi “zbog toga što su uzeli tjedan dana godišnjeg zbog jednog neradnog dana”. Smatra i kako bi se trebalo na ulice izlaziti kako bi se prosvjedovalo zbog važnijih stvari.

“Stalno se svađamo međusobno umjesto da tu bol i negativnu energiju usmjerimo u nešto pozitivno. Prava za sve nas, za vas, za normalnim životom koji većina vas nema. Za to se borite. Izađite na cestu i zahtjevajte minimalno poštovanje koje zaslužujete kao ljudi. Obrazovanje , posao i sredstva za život. Nakon toga će vas bolit briga i za pedere i lezbe i abortuse , jer ćete imati sve i bit ćete sretni i nećete se morati osjećati ovako poniženo i ljuto”, napisala je između ostaloga Ella u svojoj objavi.

Situaciju komentirala i poznata TV voditeljica

Kako smo već prenijeli, situaciju je još u subotu komentirala poznata TV voditeljica Ida Prester koja je također na svom Facebook profilu ostavila poruku kojom se obrušila na sve one koji su centrom Zagreba.

”Dragi konzervativci – desničari – domoljubi – katolici. Uzeli ste život djeci s downovim sindromom. Invalidima. Bolesnima koji si vise ne mogu priuštit liječenje. Civilnim udrugama. Alternativnoj kulturi. Neovisnim medijima. Vrtiće degradirali da ne mogu snitu kruha kupit djeci za obrok. Ubili ekonomiju birokracijom i klijentelizmom. Svake godine 30.000 mladih odlazi jer nemaju života ovdje.  I još imate obraza hodat pod geslom – “hod za život”?? kakav život? Poslije smrti?”, napisala je TV voditeljica.

>>> POZNATA TV VODITELJICA ‘OPRALA’ HOD ZA ŽIVOT: Pročitajte što je napisala ‘domoljubima’ i ‘katolicima’ (FOTO)


Komentari