‘HOD ZA ŽIVOT’ STIŽE U ZAGREB! Održat će se ove subote, a doznajemo i koje će prometnice biti zatvorene

Hod za život (Foto: Press)

U organizaciji inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku, u Zagrebu će se 14. svibnja od 11 sati održati sedmi po redu “Hod za život“. Geslo ovogodišnjeg Hoda je “Život je zakon!”, a povorka će se kretati od Trga Republike Hrvatske do Zrinjevca. Okupljeni će hodati Frankopanskom ulicu, zatim Ilicom te doći do Trga bana Josipa Jelačića pa nastaviti do Zrinjevca.

Iz Policijske uprave zagrebačka za Zagreb.info otkrili su da će zbog toga promet u centru grada biti privremeno zatvoren.

Screenshot

“Zbog održavanja predmetne manifestacije ovim putem Vas obavještavamo kako će temeljem suglasnosti Grada Zagreba 14. svibnja od 10.30 do 13.30 doći do privremenog prekida prometa na relaciji: Trg republike Hrvatske- Frankopanska ulica- Ilica- Trg bana Jelačića- Praška ulica- Trg Nikole Šubića Zrinskog”, navode iz PUZ-a.

Hod za život uključuje sve ljude koji se zalažu za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti, navode organizatori.

Podsjećamo, prošlog vikenda se u Varaždinu održao prvi Hod za život. Istovremeno se održalo i okupljanje “Subotom za slobodu”.

“Mislim da je važno da prenosimo poruku da znanost potvrđuje da život čovjeka počinje začećem, da djetetovo srce kuca od 18. dana, da dijete osjeća u majčinoj utrobi bol, da se smiješi, da guta, da su to važne znanstvene činjenice”, poručila je u Varaždinu predsjednica udruge Željka Markić.

Prema procjenama, u varaždinskom “Hodu za život” bilo je između 500 i 1000 ljudi, dok je kontraprosvjednika bilo višestruko manje. Također se “hodalo” u Vinkovcima i Slavonskom brodu.

Hod za zivot (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Inače, prošle godine u Zagrebu u “Hodu za život” sudjelovalo oko tisuću ljudi. Cijelu povorku osiguravala je interventna policija i redari, no nije bilo potrebe za njihovim postupanjem. Zbog “Hoda za život”  bio je obustavljen i tramvajski promet preko Trga bana Jelačića, a u blizini je održan i prosvjed reakcije na povorku. Okupljeni su nosili transparente s natpisima “Zahtijevamo besplatni pobačaj”, “Moje tijelo, moj izbor” i “Pravo na pobačaj nije samo pravna nego i ekonomska kategorija”.


Komentari