HOD ZA ŽIVOT PODIJELIO ZAGREPČANE! Dok su neki ‘za’, drugi se zgražaju: ‘Licemjeri’, ‘Podržat ću ih kad budu hodali za djecu kao Nikol’

Hod za zivot (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

U Zagrebu će se 14. svibnja od 11 sati održati sedmi po redu “Hod za život“, pod geslom “Život je zakon”. Povorka će se kretati od Trga Republike Hrvatske do Zrinjevca, zbog čega će u tom periodu promet u centru grada biti zatvoren.

Što Zagrepčani misle o Hodu za život koji se zalaže za “zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti”, doznali smo putem fotoankete na Facebook profilu portala Zagreb.info.

Na pitanje “Podržavate li Hod za život koji će se u subotu održati u Zagrebu?”, brojni su čitatelji izrazili svoj stav, a možete i vi u komentaru ovdje:

Sudeći prema dosadašnjim reakcijama, mišljenja su poprilično suprotstavljena. Velik broj ljudi u komentarima pruža podršku Hodu za život, a isto tako, brojni su jasno rekli “ne”. U nastavku donosimo neke od “najlajkanijih”.

‘Za život, protiv kulture smrti. Protiv fetocida’

“Naravno da podržavam. Treba ga podržavati svaki čovjek. Zaštita nerođene djece je najveći civilizacijski i kulturni doseg.”, “Za život, protiv kulture smrti. Protiv fetocida i čedomorstva. Jadan je narod koji ubija svoju djecu.”, “Da! Vidimo se u Zagrebu”, “Podržavam! Svim srcem! Kultura smrti nije moj izbor i nikada neće biti! Uvijek za život! Život je dar!”, “Za život od začeća do prirodne smrti”, “Za život uvijek”, “Veliko da”,  neki su od komentara podrške povorci.

Čitatelji koji smatraju da ovoj povorci nije mjesto u Zagrebu, ‘hodače’ su nazivali licemjerima , primitivcima i sl.

“Ne, bilo bi im bolje da su otišli volontirati u Bistru, a ne miješati se u tuđi život”, “Što ne pomognu živima. Licemjeri jedni…”, “Ne, ja sam svoga tijela gospodar i neće nitko odlučivati o njemu, nitko se nema pravo miješati u tuđi život i njihove odluke”, “Nikad neću podržavati samovolju i kriva tumačenja zakona”, “Zatucanci i primitivci mijenjali bi modernu državu i vratili nas u srednji vijek”, pisali su.

‘Podržat ću ih kad svi udome po jedno napušteno dijete’

Bilo je i čitatelja koji su detaljno obrazložili zašto ne podržavaju “Hod za život”.

“Život je zakon ali njih ne zanima život već tuđe maternice. Kad budu hodali za život djece bačene s balkona, djece kao Nikol koju je ‘mater’ ubila, kao malog Denisa kojeg je ‘mater’ ubila, kad budu hodali za život djece u Nazorovoj, djece s poteškoćama u razvoju i mnoge druge djece za koju znaju, onda ću ih podržati”, napisala je jedna čitateljica, a s njom se složila i druga koja se osvrnula i na slučaj Mirele Čavajde:

“Podržat ću ih kad odu i svi udome po jedno napušteno, zlostavljano i zanemareno dijete. život da, ali ne na ovaj način da netko uvjetuje. Znači humanije je roditi i prvom prilikom ostaviti? Ili nositi cijelu trudnoću polumrtvo dijete, bez mogućnosti za preživljavanje?”.

Bilo je i onih koji su se ironično osvrnuli na povorku:

“Sve bezgrešni do bezgrešnih. Samo vi hodajte to je zdravo”, “”Neka hodaju po Banovini pa neka tamo pomognu živima. To bi bio hod za život, a ne licemjerno šetkaranje po gradovima”, “Podržavam, ako hodaju prema litici”.

Komentari