HOD ZA ŽIVOT BEZ ZASTAVA U ZAGREBU! Tomašević: ‘Ne mogu biti pokrovitelj takvim događajima’, brojni građani ga podržali

Tomislav Tomašević (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Udruga Vigilare ovog četvrtka je izvijestila kako je gradonačelnik Tomislav Tomašević zabranio podizanje zastava “Hoda za život”. Podsjetimo, organizatori Hoda za život na konferenciji za medije u srijedu otkrili su će u Zagrebu zastave biti postavljene na 60-ak jarbola na različitim lokacijama, za što su prethodno dobili dozvolu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Iz Vigilarea otkrili su da im je Ured izdao dozvolu još 14. travnja te da je ista procedura bila i prethodnih godina. Zašto je došlo do promjene, nakon prozivke objasnio je i sam gradonačelnik Tomašević.

“Ne slažem se s ciljevima Hoda za život i kao gradonačelnik ne mogu biti pokrovitelj takvim događajima, što sam jasno govorio i za vrijeme kampanje.

Kao gradonačelnik, odlučujem kojim ću događajima biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobravam za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti. Također, kao gradonačelnik dajem finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama te za postavljanje zastava na gradske jarbole”, poručio je Tomašević na službenom Facebook profilu i dobio veliku podršku građana.

“Kako se radi o kampanji građana neustavnih namjera, ovo je pohvalna odluka gradonačelnika”, “Bravo”, “Tako i treba”, “Napokon”, “Svaka čast”, “Još više od Tomine odluke veseli ovolika podrška građanki i građana. Bravo”, neki su od komentara ispod objave.

Bilo je i onih koji su razočarani:

“Strašno i prestrašno. Žao mi je sto sam dala svoj glas Vama. Mislila sam da ćete biti tolerantni i za jedne i za druge. Mislila sam da je moj Zagreb grad u kojem ima mjesta i prava za sve, ali očito nema. Žalosno i tužno”.