Hoćemo li napokon dobiti ‘Zagreb na Savi’? Možda, ali nema sadržaja

FOTO: Dušan Babić / Zakaj volim Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić i Hrvatske vode su potpisali sporazum kojim će Zagreb dobiti na pet godina područje oko rijeke Save kako bi se na njega smjestili montažni objekti u sklopu projekta “Aktivnosti na Savi”. Ovaj projekt je “lakša verzija” većeg projekta “Zagreb na Savi”.

Kako bi cijeli projekt trebao izgledati znalo se već prošle godine, a sam izgled osmislili su mladi Španjolci i Turčin u sklopu međunarodnog natječaja “European 13”. No, tu poslu nije kraj, raspisan je i natječaj za montažne objekte koji bi se trebali postaviti, ali na njega se nitko nije prijavio.

Idući natječaj je bio u rujnu, a Zagreb je najavio kako će se konzultirati s javnosti da vide ima li uopće zainteresiranih tvrtki koje bi otvorile svoje objekte. Problem, rastom vodostaja Save svi objekti bi se trebali rastavljati, a zatim ponovno sastavljati. Naravno, na natječaj se nitko nije prijavio.

No, jučer je ponovno raspisan natječaj za objekte na Savi. Zanimljiva je činjenica da je grad tek jučer potpisao ugovor s Hrvatskim vodama kako bi zemljište za nove aktivnosti uopće dobilo.

1 euro = 7,53450 kuna

“Republika Hrvatska daje u zakup Gradu Zagrebu zemljište površine oko 125 hektara. To je uređeni inundacijski pojas rijeke Save za postavljanje pokretnih i privremenih objekata, štandova te za uređenje sportsko-rekreacijskih terena. Zemljište se proteže uzduž obje obale rijeke Save u dužini od oko sedam kilometara, od jezera Jarun na zapadu, do Toplane Zagreb na istoku, a uključuje tri lokacije na kojima će se realizirati projekt Aktivnosti na Savi”, pišu iz grada za Večernji list.

 


Komentari