Hoćemo li i u Zagrebu dobiti nove tramvaje? Bandić pohvalio uspjeh zagrebačke tvrtke Končar

Foto: Facebook

Gradonačelnik Milan Bandić preko Facebooka pohvalio je tvrtku Končar – Električna vozila i njihovu isporuku prvih niskopodnih električnih tramvaja od 12 ugovorenih, u Latviju.

Vrijednost dva ugovora za te tramvaje iznosi oko 18 milijuna eura.

Končar je ovaj posao izborio na javnom natječaju i prema propozicijama Europske unije iz čijih je fondova Liepaja povukla novac za nabavu novih gradskih tramvaja. Prilikom potpisivanja prvog ugovora istaknuto je, među ostalim, da su Končarova vozila u cijelosti niskopodna, bez osovina, klimatizirana, opremljena videonadzorom i sustavom izvješćivanja putnika te prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju.

Čestitke Končar električna vozila – KEV i svim njegovim radnicima na ovom iznimnom uspjehu koji predstavlja važan…

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaPonedjeljak, 9. studenoga 2020.

 

U odnosu na Končarove niskopodne tramvaje modela TMK 2200 koje vidimo na zagrebačkim tračnicama, vozila za Liepaju razlikuju se po boji te su za latvijskog naručitelja vozila dizajnirana u bojama njihove nacionalne zastave.

Končar je Zagrebačkom električnom tramvaju kroz dva ugovora ukupne vrijednosti 252 milijuna eura isporučio 142 niskopodna tramvaja, od kojih je prvi počeo prometovati u travnju 2005., a posljednja isporuka iz dogovorene kvote dogodila se u lipnju 2010., piše Jutarnji.


Komentari