HOĆE LI VESNA BANDIĆ OSTATI BEZ SVEGA? Kojić o procesima protiv bivšeg gradonačelnika: ‘To su bedastoće’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Nakon nešto manje od godinu dana od smrti bivšeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, konačno se oglasila njegova supruga Vesna. U intervjuu za Jutarnji upitala se od čega će živjeti s obzirom na to da Bandićeva mirovina iznosi 6800 kuna, što nije dovoljno ni za režije u luksuznom penthouseu u Bužanovoj. S obzirom na to da je polovica stana upisana na Bandićeva brata, u cijeli slučaj uključili su se odvjetnici jer se ne mogu dogovoriti oko raspodjele imovine.

Strahuje i da bi mogla ostati bez nekretnina u Samoboru i Hercegovini zbog Bandićevog duga od 18 milijuna kuna, s kamatama, koji se navodno nakupio od donacija za predsjedničku kampanju 2009. godine. Vesna tvrdi  da skrivenih milijuna nema te da su je i nekoć bliski Bandićevi suradnici zaboravili. No, bivši pročelnik Ureda za hitne situacije Pavle Kalinić, nije.

Kalinić: ‘Nekome se tako karte podijele u životu’

“Čujemo se često, a tu i tamo se vidimo. Evo, baš sam prije Božića navratio k njoj u stan da je malo vidim. Što da vam kažem, nekome se tako karte podijele u životu”, otkrio je za Jutarnji.

S druge strane, liječnik pokojnog gradonačelnika Gzim Redžepi nije htio komentirati odnos s Vesnom kao ni intervju, a u kontaktu s Bandićima nije ni njegova bivša desna ruka Jelena Pavičić Vukičević. Bivši šef Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar” Zvonimir Šostar, otkrio je da nije bio upoznat s financijskim problemima Bandićeve udovice, ali da joj je na raspolaganju što se zdravlja tiče.

Kojić o Bandićevim dugovima

Spomenuti milijunski dug za kojeg se pretpostavlja da se nakupio zbog neplaćanja poreza i prireza na zaprimljene donacije nekoliko godina nakon predsjedničke kampanje, komentirao je aktualni predsjednik Stranke rada i solidarnosti Slavko Kojić. Iako je 2019. godine Upravni sud oslobodio Bandića, USKOK se žalio na spomenutu odluku, a Vrhovni sud nije dao konačnu odluku ni dan danas.

“Nije jasno o čemu se tu radi, ali ako se misli na slučaj poreznog duga, poznato je da je Bandić oslobođen toga i tu nema nikakvog postupka. Ja sam otpočetka tvrdio da je cijeli taj slučaj bio bedastoća. Visoki upravni sud RH utvrdio je da Zakon o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednika uopće ne propisuje rok do kojeg su predsjednički kandidati mogli primati donacije”, objašnjava Kojić i dodaje da nije upoznat s privatnom situacijom u obitelji Bandić jer nije bio uključen u navedeno.

 

Komentari