HOĆE LI SE IZVUĆI? Zoranu Mamiću određen istražni zatvor

Mamic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši trener Dinama Zoran Mamić već neko vrijeme boravi u Međugorju, no čini se da bi uskoro mogao završiti iza rešetaka. Županijski sud u Osijeku, objavio je informaciju kako je izvanraspravno vijeće Mamiću odredilo istražni zatvor. Ročište je bilo nejavno, a vijeće je prijedlog Uskok-a ocijenilo osnovanim i donijelo spomenuto rješenje. Mamić se ima pravo žaliti, a o tome odlučuje Visoki kazneni sud.

Zanimljivo, netom prije odlaska u BiH, bivši trener Dinama govorio je kako što prije želi odslužiti kaznu.

“Naravno da slijedi pravna borba. Sada slijedi ona procedura koja je regularna ne samo za mene nego za sve ljude koji se nađu u takvoj situaciji i čekamo daljnje korake što bude. Što odluče i kako odluče, tako će i biti”, rekao je 23. ožujka Mamić, dodavši da će kaznu odslužiti te da poslije toga želi normalno živjeti.

Podsjetimo, protiv Zdravka i Zorana Mamića i još petorice okrivljenika na osječkom Županijskom sudu u tijeku je suđenje temeljem druge optužnice Uskoka, na koje se Zoran Mamić uredno odazivao, do odlaska u BiH, u travnju 2021.

Uz Zdravka i Zorana Mamića optužnicom Uskoka obuhvaćeni su Zdravkov sin Mario Mamić, bivši “Dinamov” direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan., a tereti ih se da su izvlačenjem novca, u sklopu udruženja NK “Dinamo” oštetili za 200 milijuna kuna.

Vrhovni sud je u ožujku ove godine Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu, iz prvog suđenja, od 6,5 godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Mamiću je kazna smanjena

Bivšem treneru Modrih, sud je smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena presuda na tri godine zatvora.

Komentari